Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γυναικοκτονίες: Απροστάτευτα τα θύματα της βίας, τεράστιες οι ευθύνες κράτους – κυβέρνησης

Τον «Γολγοθά» που αντιμετωπίζουν οι κακοποιημένες γυναίκες από την αστυνομική αυθαιρεσία και αδιαφορία μέχρι τις χρονοβόρες πολυδάπανες νομικές διαδικασίες και τις τραγικές ελλείψεις σε συμβουλευτικά κέντρα και ξενώνες για κακοποιημένες γυναίκες αναδεικνύει ξανά η δολοφονία της 28χρονης γυναίκας από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, στο οποίο είχε καταφύγει για να ζητήσει βοήθεια και προστασία.

Ένα από τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθεί είναι γιατί η αξιωματικός Υπηρεσίας δεν πήρε το 100 ώστε να ανοίξει σχετική κάρτα, ενώ στο μικροσκόπιο της έρευνας έχουν μπει και οι ενέργειες του σκοπού του Τμήματος προκειμένου να ξεκαθαριστεί αν έπραξε ως όφειλε ή αν λειτούργησε με χρονοκαθυστέρηση.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε τηλεοπτικό σταθμό σημείωσε ότι «δεν τέθηκε ποτέ θέμα μη ύπαρξης περιπολίας στην περιοχή, υπήρχε περιπολία στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Το ερώτημα είναι το γιατί δεν κλήθηκε το περιπολικό από τους αστυνομικούς για να συνοδεύσει την κοπέλα στο σπίτι της».

Ακόμη υπάρχουν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο ότι ο φρουρός στο Αστυνομικό Τμήμα ήταν καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που για αρκετούς μήνες μπήκε στη φυλακή, ενώ είχε μπει σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το 2023 με βούλευμα αποφυλακίστηκε και στη συνέχεια έκανε ενστάσεις στα πειθαρχικά με το χαρτί της αποφυλάκισης και επέστρεψε στην Αστυνομία. Ο φάκελός του παρέμεινε ανοιχτός ώσπου πριν από μερικές ημέρες καταδικάστηκε τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο και τώρα ξεκίνησε ξανά η διαδικασία της απόταξης!

Με βάση και τα παραπάνω νέα στοιχεία αποδεικνύονται ακόμα πιο καθαρά οι ευθύνες κράτους και κυβέρνησης που αφήνει απροστάτευτα τα θύματα της βίας, με οδυνηρά αποτελέσματα.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να απαντηθεί μια σειρά βασικών ερωτημάτων που αφορούν στις ενέργειες που έγιναν στο Αστυνομικό Τμήμα…

Πηγή: 902.gr