Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμαρχοι πρόθυμοι για όλα…

Με πρόσχημα την καθαριότητα της πόλης, και το καλό της τοπικής κοινωνίας ο ένας μετά τον άλλο οι δήμαρχοι σπεύδουν να συνδράμουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (εκλεγμένοι είτε με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, είτε με τη στήριξη ΝΔ) και να συνετίσουν τους (αχάριστους) εργαζόμενους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αποφάνθηκε ότι η ρύθμιση που εγκρίθηκε από τη Βουλή ικανοποιεί ένα μεγάλο μέρος των αιτημάτων της Ομοσπονδίας και χαρακτήρισε «άστοχη και υπερβολική» την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεων. Κάλεεσε δε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, γιατί όπως λέει σε ανακοίνωσή του, «μόνο έτσι θα υπηρετήσουν την αποστολή τους και δε θα έρθουν αντιμέτωποι με την κοινωνία»!!!

Και επειδή όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος έκανε σαφές ότι «με την υπευθυνότητα που οι συνθήκες απαιτούν και τα συμφέροντα της πρωτεύουσας επιβάλλουν, ο Δήμος Αθηναίων θα υπερασπιστεί τη δημόσια υγεία». Δηλαδή θα αναθέσει την αποκομιδή σε ιδιώτες.

Στην ίδια ρότα και η δήμαρχος Καβάλα, Δ. Τσανάκα έκανε ξεκάθαρο ότι, αν δεν σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους συμβασιούχοι στην καθαριότητα, θα δώσει εντολή σε ιδιώτη να αναλάβει την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Ο πολιτικάντης πρόεδρος της ΚΕΔΕ, φορώντας την προβιά του φίλου, Γ. Πατούλης, έκανε έκκληση προς τους εργαζόμενους να επιδείξουν υπευθυνότητα: «Είναι ανάγκη για λόγους δημόσιας υγείας οι πόλεις να καθαριστούν, να μην επιτρέψουμε», σημειώνει, «να στραφεί εναντίον της αυτοδιοίκησης η κοινωνία». «Οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να συνεχιστούν έχοντας στο πλευρό τους το σύνολο της κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης».

Έτερος υπερασπιστής της κυβερνητικής πολιτικής ο δήμαρχος Ηρακλείου προσπαθεί να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό (αυτός έχει αρωγό και το Εργατικό Κέντρο).

Ο Μπουτάρης, ο Γκότσης… και ο κατάλογος των δημάρχων – εμπροσθοφυλακή της κυβερνητικής πολιτικής δεν έχει τελειωμό… Ολοι τους με την επίκληση της κοινωνίας που γίνεται κάθε φορά το βολικό εργαλείο για να εφαρμόζεται η αντιλαϊκή πολιτική! (Η στάση τους ενδεικτική για το πώς στέκονται συνολικά απέναντι στις λαϊκές ανάγκες)

Συνεπικουρούμενοι από το ΜΜΕ που κινδυνολογούν και καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό και εισαγγελείς που σπεύδουν να επιβάλλουν το νόμο.

Το αίτημα των συμβασιούχων «όχι απολύσεις – μόνιμη και σταθερή δουλειά» μας αφορά όλους. Υπεύθυνη για το σκουπίδια στους δρόμους είναι η κυβέρνηση που απολύει μερικές χιλιάδες εργαζόμενους. Συνυπεύθυνοι είναι και οι δήμαρχοι που αντί να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένουν σπεύδουν πρόθυμα να υπονομεύσουν και να συκοφαντήσουν τον αγώνα των εργαζομένων και να υποκινήσουν τους δημότες εναντίον των εργαζομένων.

Τι αλήθεια πρότεινε η κυβέρνηση στους συμβασιούχους;

«Ούτε βήμα πίσω από το αίτημα για μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου»