Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη στον Πειραιά: Οι χρυσαυγίτες τραμπούκοι προσπαθούν να βγουν από πάνω

Ξεκίνησε χτες στα Δικαστήρια του Πειραιά, μετά από πολλές αναβολές, η δίκη έξι αντιφασιστών, μελών και φίλων της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ), μετά από μήνυση των χρυσαυγιτών που τους είχαν επιτεθεί.

Συγκεκριμένα, σε μια αντιστροφή της πραγματικότητας και προσπάθεια θυματοποίησής τους, οι χρυσαυγίτες αφού έκαναν την τραμπούκικη επίθεσή τους, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, με σιδερόβεργες, πέτρες, μπουκάλια, έξω από το δουλεμπορικό γραφείο της Χρυσής Αυγής με τον μανδύα του σωματείου στο Πέραμα, θέλουν να βγουν και από πάνω. Ο υπόδικος τότε, καταδικασμένος σήμερα βουλευτής της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, Ι. Λαγός, ζήτησε και πέτυχε την προσαγωγή στη ΓΑΔΑ αυτών που δέχτηκαν την επίθεση και την ίδια ώρα την απελευθέρωση γνωστών τραμπούκων του Περάματος. Ανάμεσά τους είναι ο καταδικασμένος σήμερα Αποστόλου με την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι υπήρξε στρατολόγος του δολοφόνου του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, που μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα, και ο Νίκος Μεγαλοοικονόμου, γνωστός ως απεργοσπάστης τραμπούκος στο λιμάνι του Πειραιά και με ιστορικό επιθέσεων σε απεργούς, σύμφωνα με καταγγελίες του σωματείου των εργαζομένων (ΕΝΕΔΕΠ). Οι εν λόγω δικάζονται σε άλλη δίκη, που αναβλήθηκε πάλι πρόσφατα, με τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Αξίζει να επισημανθεί και η προκλητική στάση της αστυνομίας τότε, που σε ανακοίνωσή της προσπάθησε να παρουσιάσει την επίθεση των χρυσαυγιτών ως σύγκρουση εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος με αντιφασίστες (!). Υπενθυμίζουμε ότι 6 από τα μέλη της ΟΡΜΑ δικάζονται με κατηγορίες για απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Η δίκη θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές, στις 20 Οκτώβρη.

Πηγή: Ριζοσπάστης