Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διαδικτυακή επίθεση «αγνώστων» στην ιστοσελίδα του «Ατέχνως»

Χθες το βράδυ, λίγα λεπτά μετά τη δημοσίευση του κειμένου για την άθλια επίθεση των χρυσαυγιτών ενάντια στη δημοσιογράφο Σεμίνα Διγενή, η ιστοσελίδα του «ΑΤΕΧΝΩΣ» έγινε στόχος διαδικτυακής επίθεσης με αποτέλεσμα να «πέσει» τουλάχιστον τρεις φορές μέσα σε διάστημα μίας ώρας. Πολλοί ήταν οι φίλοι και αναγνώστες – τους οποίους ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον τους- που μας ενημέρωσαν για την αδυναμία πρόσβασης στη σελίδα και στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο τεχνικός έλεγχος που διενεργήθηκε πιστοποίησε ότι το πρόβλημα οφείλονταν σε στοχευμένη κυβερνοεπίθεση. Στην παρούσα φάση δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι δράστες. Ωστόσο, αυτό για το οποίο είμαστε βέβαιοι είναι ότι, ειδικά το τελευταίο διάστημα, το «ΑΤΕΧΝΩΣ» έχει γίνει στόχος φασιστικών, νεοναζιστικών κύκλων προσκείμενων στην εγκληματική Χρυσή Αυγή. Η επίθεση δεν είναι άσχετη με την ανάρτηση που αποκαλύπτει τη ρατσιστική και εγκληματική φύση του ναζιστικού μορφώματος. Αυτό μαρτυρά η επιμονή τους με τρεις διαδοχικές επιθέσεις σε ώρα που – όπως υπέθεταν – θα ήταν δύσκολο να αντιδράσουμε και να επαναφέρουμε το site. 

Σε πρόσφατο μάλιστα δημοσίευμα χρυσαυγίτικης ιστοσελίδας κατονομάζεται ευθέως το «ΑΤΕΧΝΩΣ», συνοδευόμενο από φωτογραφία που απεικονίζει έναν ταγματασφαλίτη δίπλα στο κρεμασμένο πτώμα ενός Έλληνα αγωνιστή, κατά την περίοδο της Κατοχής (και απειλητική κατακλείδα). Με τέτοιου είδους συνειρμούς και απειλές οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες, τα ναζιστικά απόβλητα της Ιστορίας, νομίζουν ότι θα μας τρομάξουν. Πλανώνται πλάνην οικτράν τα φασιστοειδή. 

Όσες απειλές κι’ αν εκτοξεύσουν, όσο αντικομμουνιστικό δηλητήριο κι’ αν χύσουν, όσες θρασύδειλες επιθέσεις κι’ αν επιχειρήσουν, να είναι βέβαιοι ότι η φωνή του «ΑΤΕΧΝΩΣ» δεν πρόκειται να σιγήσει. Θα είμαστε εδώ, αταλάντευτα πολέμιοι της εγκληματικής τους ιδεολογίας, να ξεσκεπάζουμε το βρώμικο ρόλο τους ως μαντρόσκυλα του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Οι φασίστες «δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί».