Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εισαγγελέας για το σαβουροριάλιτι του ΑΝΤ1 Game of Love! Ε, και;

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για μια από τις σαβούρες της ελληνικής τηλεόρασης, το Game of Love (ομολογουμένως όμοιό του δεν έχει) που προβάλλεται τον ΑΝΤ1 και λανσάρεται ως «κοινωνικό πείραμα»!

Το concept αυτού του ριάλιτι είναι «η εκπόρνευση των σχέσεων ανάμεσα σε ζευγάρια και μη, όπου οι συμμετέχοντες, ανάλογα με τις επιδόσεις τους στην εναλλαγή συντρόφων και το πόσο τολμηροί/ές θα γίνουν μπροστά στις κάμερες, διεκδικούν διάφορα χρηματικά έπαθλα και μερικές χιλιάδες ευρώ για τον τελικό νικητή. Με σκηνικό την απόλυτη χλιδή, διάφοροι/ες «φουσκωτοί» κύριοι και «πλαστικές» κυρίες επιδεικνύονται πίσω από την κλειδαρότρυπα, για να πειστεί και ο τελευταίος τηλεθεατής ότι τα πάντα σ’ αυτήν τη ζωή, ακόμα και οι σχέσεις σ’ ένα ζευγάρι, είναι προς αγορά και πώληση, αρκεί το τίμημα να είναι ικανοποιητικό. Αλλά και για να διαπιστώνουμε όλοι μαζί ότι σ’ αυτό το σάπιο σύστημα τα θεάματα και οι αξίες που «παράγει» έχουν πιάσει τον απόλυτο πάτο» (Ριζοσπάστης).

Σύμφωνα με την παραγγελία, ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο οι αρμόδιοι του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 να έχουν διαπράξει το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί ασέμνων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα εξεταστούν και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) δεδομένου ότι θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η ακρόαση ορίσθηκε για την προσεχή Τρίτη 22 Μαΐου και ώρα 10.00.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σταθμός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα ενδεχόμενα προστίμου, αλλαγή σήμανσης και ώρας μετάδοσης. Σιγά τα ωά δηλαδή

Να σημειωθεί ότι μετά από σωρεία καταγγελιών το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αντέδρασε σήμερα Τετάρτη 16 Μαΐου _ μία εβδομάδα μετά την προβολή του ριάλιτι_  και κάλεσε σε ακρόαση τους υπεύθυνους του σταθμού, την προσεχή Τρίτη, 22 Μαΐου, στις 10.00.