Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης: «Οι απειλές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ενάντια στην Κούβα και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής δεν πρέπει να περάσουν»

Σε ανακοίνωση του ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης τονίζει:

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα τις νέες απειλές του βορειοαμερικάνικου ιμπεριαλισμού ενάντια στην Κούβα και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής.

Αυτήν τη φορά οι ιμπεριαλιστές, δια στόματος του σύμβουλου Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζόν Μπόλτον, χαρακτήρισαν την Κούβα, τη Βενεζουέλα και τη Νικαράγουα ως «τρόικα της τυραννίας» και «απειλή για την ασφάλεια στην περιοχή». Η ιστορία, ωστόσο, έχει αποδείξει ότι ο μοναδικός τύραννος που αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια τόσο στην περιοχή όσο και διεθνώς είναι ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι σύμμαχοι τους είναι αυτοί που έχουν εξαπολύσει δεκάδες ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις ανά την υφήλιο, σκορπώντας το θάνατο και την καταστροφή. Είναι οι ίδιοι που εδώ και 60 χρόνια διατηρούν το γενοκτονικό οικονομικό και εμπορικό αποκλεισμό ενάντια στην Κούβα, επιδιώκοντας να γονατίσουν τον ηρωικό κουβανικό λαό.

Οι απειλές της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ενάντια στο λαό της Κούβας και της Λατινικής Αμερικής δεν πρέπει να περάσουν!

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον κουβανικό λαό και τους άλλους λαούς της λατινοαμερικάνικης ηπείρου που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας μας να σταθούν στο πλευρό της Κούβας, υψώνοντας τείχος διεθνιστικής αλληλεγγύης ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τις επιδιώξεις τους.