Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η γυναίκα του καίσαρα δεν είναι τίμια και δεν ντρέπεται και να το δείχνει…

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων έσπευσε προς υπεράσπιση της κ. Μπαζιάνα με αφορμή την κριτική που δέχτηκε και τις αντιδράσεις για τα όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της.

«Η γυναίκα του Πρωθυπουργού έχει στόμα και μιλιά!», λέει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, χαρακτηρίζοντας την κ. Μπαζιάνα θύμα σεξισμού και διαστρέφοντας βέβαια την αιτία της κριτικής και των αντιδράσεων.

Η κ. Μπαζιάνα κρίθηκε για αυτά που είπε, όπως κρίνεται καθένας που έχει δημόσιο λόγο, και όχι για το γεγονός ότι μίλησε, δικαίωμα που κανείς δεν της το αρνείται.

Και όσα είπε, προσβάλλουν και προκαλούν τη νοημοσύνη ολόκληρου του λαού, Όσα είπε ήρθαν να προστεθούν στον εμπαιγμό, στα επαναλαμβανόμενα ψέματα και στον κυνισμό της κυβέρνησης της οποίας ηγείται ο σύζυγός της.

Και η κριτική (χωρίς να συμφωνεί κανείς με όλα όσα γράφτηκαν ή το ύφος τους) ήταν μια έκφραση σωρευμένης αγανάκτησης, μια κραυγή απελπισίας «ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΔΟΥΛΕΜΑ».

Όσο για την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, ούτε τίμια είναι ούτε δείχνει τίμια ως θεματοφύλακας των γυναικείων δικαιωμάτων. Είναι η γυναικεία φωνή στην κυβερνητική χορωδία, κάθε φορά και ανάλογα με τις ανάγκες προώθησης κυβερνητικών και ευρωπαϊκών επιλογών παρούσα. Πάντα όμως μακριά από τα βιώματα και τις ανάγκες της εργάτριας, της αυτοαπαασχολούμενης, της αγρότισσας, της νεάς επιστημόνισσας, της άνεργης…

Πάντα παρούσα στην κοροϊδία και τον αποπροσανατολισμό. Τώρα παρούσα για να αμβλύνει την αγανάκτηση από όσα είπε η κ. Μπαζιάνα και μάλιστα καθιστώντας κουτοπόνηρα τα θύματα θύτες.

Όσο για την κυρία Μπαζιάνα, είπε και μια αλήθεια. Άλλο πράγμα η κυβέρνηση και άλλο η εξουσία. Μόνο που αυτή την αλήθεια τη λέγαν οι κομμουνιστές το 2012 και δώθε, όταν ο σύζυγός της καλούσε τους αριστερούς να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ γιατί το ΚΚΕ δε θέλει να κυβερνήσει…