Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η χυδαιότητα έπιασε πάτο – Φλωρίδης: «Είναι για τα μπάζα όσοι μιλούν για μπαζώματα»

Μόνο οργή προκάλεσε η ομιλία του υπουργού Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδη στην Βουλή κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, δείχνοντας τον πανικό της κυβέρνησης στην προσπάθεια να συγκαλύψει τις τεράστιες πολιτικές και ποινικές ευθύνες της για το έγκλημα των Τεμπών.

Έτσι, χρησιμοποιώντας απαράδεκτη και προσβλητική φρασεολογία, ο υπουργός Δικαιοσύνης απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση είπε ότι «είναι για τα μπάζα», όσοι καταγγέλλουν το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος.

Ο Γ. Φλωρίδης συνέχισε με ειρωνείες, λέγοντας: «Μπαζώθηκε λέει ο χώρος, για φαντάσου. Ω, τι χώματα είναι αυτά;».

Υπενθυμίζεται ότι το μπάζωμα του χώρου έχει καταγγελθεί σφοδρά και από τις οικογένειες των θυμάτων του εγκλήματος, ενώ ενδεικτικό είναι ότι η κυβερνητική πλειοψηφία έκλεισε άρον άρον την εξεταστική επιτροπή προτού διερευνηθεί το ζήτημα του μπαζώματος, ενώ αρνήθηκε και την κλήτευση οποιουδήποτε σχετικού μάρτυρα.

Την ίδια ώρα, σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, που αποτελούν και ύβρη προς τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και τα ίδια τα θύματα, ο υπουργός της κυβέρνησης επιστράτευσε την απαράδεκτη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, κάνοντας λόγο για «αριστερόστροφο φασισμό».

Παρ’ όλα αυτά δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση για τα δημοσιεύματα που μιλούν παραποιημένες συνομιλίες της ώρας της τραγωδίας, αλλά ούτε και για το μπάζωμα.

 

Ο δαίμων του τυπογραφείου, του Ηρακλή Κακαβάνη