Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θ. Παφίλης: Ο λαός να ψηφίσει ΚΚΕ γιατί είναι η μόνη ψήφος που δεν θα μετανιώσει

Να κάνει το βήμα και να ψηφίσει ΚΚΕ, γιατί είναι η μόνη ψήφος που δεν θα μετανιώσει, προέτρεψε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, τον κόσμο που προβληματίζεται, εκτιμάει το ΚΚΕ και το ακούει, μιλώντας στο Dion TV της Θεσσαλονίκης.

Αναφέρθηκε, πιο συγκεκριμένα, σε ορισμένα στοιχεία της πολιτικής και της δράσης του Κόμματος, όπως η σταθερότητά του, το γεγονός ότι προβλέπει και προειδοποιεί, όπως είχε κάνει και στην περίπτωση της ΕΕ, η πάλη του με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων, που εκλαμβάνονται ως θετικά από ευρύτερες δυνάμεις του λαού της νεολαίας.

Ο Θ. Παφίλης, ενόψει των Ευρωεκλογών, κάλεσε τον κόσμο να αναλογιστεί, πέρα από τυχόν προκαταλήψεις που μπορεί να έχει, πώς είναι σήμερα η ζωή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία υποτίθεται, όπως του έταζαν, θα έτρωγε «με χρυσά κουτάλια», αλλά τελικά βιώνει την «ευρωπαϊκή κανονικότητα» με τα 13ωρα, την ΚΑΠ, την απαγόρευση των απεργιών, το «φακέλωμα», την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας. Έτσι, εξήγησε πως από τη μία πλευρά, υπάρχουν αυτοί που λένε «ΕΕ και ξερό ψωμί» και από την άλλη, το ΚΚΕ που λέει ότι η ΕΕ εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Ως εκ τούτου, όπως είπε, όποιος αγανακτεί με τη ζωή του, στις 9 Ιούνη μόνο με το ΚΚΕ μπορεί να στείλει μήνυμα ενάντια στην ΕΕ και στα κόμματα που την στηρίζουν.

Ειδική αναφορά έκανε και στους δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους που μαίνονται σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς, επισημαίνοντας πως η ΕΕ δεν «προστατεύει», αλλά παρεμβαίνει όπου θέλει για τα συμφέροντά της. Σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα δάνειο με 600 προαπαιτούμενα, το οποίο θα κληθεί να πληρώσει ο λαός και με τη φορολογία του, μεταξύ άλλων.

Για την Ελληνική Λύση και τον πρόεδρό της Κυριάκο Βελόπουλο, σημείωσε ότι κοροϊδεύει για μια σειρά ζητήματα, καθώς συμφωνεί με τα υπόλοιπα κόμματα ότι οι αυξήσεις μισθών δεν πρέπει να γίνουν εις βάρος της κερδοφορίας του κεφαλαίου, έχει ψηφίσει την ΚΑΠ όπως και το ψήφισμα περί «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», τάσσεται υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και της σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα στην Υγεία, δεν λέει, σε αντίθεση με το ΚΚΕ, ότι η συμφωνία των Πρεσπών έγινε για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Για αυτό κάλεσε τον λαό να μην «τσιμπήσει» και να μην ξοδέψει την ψήφο του σε τέτοια κόμματα.

Ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε, ακόμα, ότι για το ΚΚΕ η καλύτερη δημοσκόπηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή των ευρωεκλογών από τον ίδιο τον λαό, ενώ, αναφερόμενος και στην πείρα από τις βουλευτικές εκλογές, πρόσθεσε ότι όσο ενισχύεται το Κόμμα, δυναμώνουν και οι αγώνες του λαού.

Τέλος, τόνισε ότι το ΚΚΕ κάνει πραγματική αντιπολίτευση, όχι «για τις καρέκλες» όπως τα άλλα κόμματα, και στη Βουλή, αλλά και στον δρόμο, στο πλευρό του λαού, με κινητοποιήσεις, στις οποίες βγαίνει μπροστά και μέσα από τις οποίες οι εργαζόμενοι έχουν κατακτήσει διεκδικήσεις.

 

Σαρλ Πιερ Μπωντλαίρ: Τ’ απαγορευμένα και τα επιλήψιμα