Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταγγελία ενός ακόμη περιστατικού αστυνομικής αδράνειας και αδιαφορίας

Πληθαίνουν οι καταγγελίες από θύματα ενδοοικογενειακής βίας που κατηγορούν την ΕΛ.ΑΣ. πως δεν σπουδαιολόγησε ή και αδιαφόρησε όταν έσπευσαν να μιλήσουν για την βία που υφίστανται. Η πρόσφατη γυναικοκτονία της Κυριακής ανέδειξε, αστοχίες, παραλείψεις και αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ. στον τρόπο αντιμετώπισης της έμφυλης βίας.

Ειδικότερα, η Ελένη, μίλησε στο Mega και περιέγραψε την τρομακτική περιπέτειά της όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής προκειμένου να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία.

«Είχα ένα άσχημο συμβάν με τον πρώην σύντροφό μου. Πήγα το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα και αστυνομικός μου είπε ότι δεν είχε ιδέα τι έπρεπε να κάνει. Πήρε τηλέφωνο σε άλλο αστυνομικό τμήμα που είχε γραφείο ενδοοικογενειακής βίας και ο αστυνομικός του άλλου ΑΤ μου είπε να πάρω την επόμενη ημέρα τηλέφωνο το 100», περιέγραψε η Ελένη.

Το θύμα κάλεσε το 100 την επόμενη ημέρα και έδωσε κατάθεση -όπως και ο φερόμενος κακοποιητής πρώην σύντροφός της- και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχαν τελεστεί τρία κακουργήματα. Με ρώτησαν εάν θέλω να κάνω μήνυση και εγώ φοβήθηκαν και δεν έκανα. Οι αστυνομικοί δεν προχώρησαν αυτεπάγγελτα τις διαδικασίες», σημείωσε στο Mega η καταγγέλλουσα.

Το εξοργιστικό της υπόθεσης όμως δεν τελειώνει εδώ. Όταν η Ελένη ζήτησε την καταγραφή του συμβάντος από τη ΓΑΔΑ προκειμένου να σκεφθεί τις επόμενες νομικές ενέργειες, της χορηγήθηκε μετά από πολλές μέρες το αρχείο και έκπληκτη διαπίστωσε ότι τα τρία κακουργήματα είχαν καταγραφεί από τους αστυνομικούς ως «φραστικό επεισόδιο».

(Πηγή: Efsyn)