Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατατέθηκε η τροπολογία για αφαίρεση βαθμών και όχι υποβιβασμό ομάδων – ΚΚΕ: Είναι απαράδεκτη

Κατατέθηκε η τροπολογία της κυβέρνησης για την αλλαγή των ποινών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έτσι ώστε να υπάρχει μόνο η αφαίρεση βαθμών και όχι ο υποβιβασμός ποδοσφαιρικών ομάδων.

Η κυβερνητική τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης, προέκυψε έπειτα από το θόρυβο που προκάλεσε η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που προτείνει τον υποβιβασμό των ομάδων του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, προβλέπει «ποινή αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμών από το τρέχον ή το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο η πράξη χαρακτηρίζεται στις οικείες πειθαρχικές διατάξεις». Την τροπολογία υπογράφουν η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης.

ΚΚΕ: Είναι απαράδεκτη – Απέχουμε από την ψηφοφορία

Για κοροϊδία, εμπαιγμό και απαράδεκτη τροπολογία έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ θα απέχει από την ψηφοφορία για την τροπολογία και σημείωσε ότι επιβεβαιώνεται το Κόμμα, που έχει τονίσει ότι το ποδόσφαιρο των επιχειρηματιών παίζεται στο παρασκήνιο, στο υπουργείο και σε διορισμένες Επιτροπές.

Υπενθύμισε της θέση του ΚΚΕ, πως οι ΠΑΕ πρέπει να ενταχθούν άμεσα στο υπουργείο Ανάπτυξης, για να ελέγχονται, όπως όλες οι Ανώνυμες Εταιρείες και υπογράμμισε ότι οι φίλαθλοι έχουν σιχαθεί τη σαπίλα και δεν πρέπει να συνταχθούν πίσω από τις επιδιώξεις των επιχειρηματιών στο ποδόσφαιρο.

kke gia upovivasmo ZAGORAKIS4
eisigisi eea