Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: «Ενημερώνουμε τον κ. Κασσελάκη ότι ο Ν. Μπελογιάννης εκτελέστηκε επειδή πήγε κόντρα στις “αξίες” που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ»

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για την επίσκεψη Κασσελάκη στο Μουσείο Μπελογιάννη και τις δηλώσεις του:

«Ενημερώνουμε τον κύριο Κασσελάκη ότι ο Νίκος Μπελογιάννης, ως στέλεχος του ΚΚΕ, εκτελέστηκε από το αστικό κράτος και τους συμμάχους του, τους Αμερικάνους, επειδή ακριβώς πήγε κόντρα στις ”αξίες” που εκπροσωπεί σήμερα ο ίδιος και το κόμμα του.

Ο Μπελογιάννης πίστευε ότι υπάρχει εναλλακτική στη βαρβαρότητα των πολέμων και της εκμετάλλευσης κι αυτή είναι ο σοσιαλισμός. Πάλεψε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις ”ιερές συμμαχίες” του. Δεν πίστευε ότι κεφάλαιο κι εργάτες είναι ”συνέταιροι”, αλλά ταξικοί αντίπαλοι. Θυσίασε τη ζωή του, για να έρθει ο λαός στην εξουσία κι όχι για να κάτσει ο ίδιος στις κυβερνητικές καρέκλες του αστικού κράτους.

Έλεος πια με την καπηλεία, τον αμοραλισμό και την ιστορική παραχάραξη!».

Η ΤΕ λείας του ΚΚΕ

«Ο άνθρωπος που δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ είναι μια “ιερή αμυντική συμμαχία”, όσα και να κάνει δεν μπορεί στις μέρες μας να αποπροσανατολίσει ένα κόσμο που σκέφτεται ριζοσπαστικά» τονίζει σε σχόλιο της η ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ και επισημαίνει πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και διάφορα άλλα κόμματα, δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού γιατί μαζί με τη ΝΔ, στηρίζουν την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ». Καλεί ο κόσμος «που σκέφτεται και αμφισβητεί το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να ψηφίσει ΚΚΕ!»

 

Ν. Λαπαθιώτης, Οι νικημένοι της ζωής – Ποιήματα

Μοιραστείτε το: