Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ: Με «φόρα» οι Κομματικές Οργανώσεις – ξεπεράστηκε το 60% του πλάνου

Με φόρα μπήκαν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στον δεύτερο μήνα της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ. Μέτα το 6ο κατά σειρά «κλείσιμο» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Δεκέμβρη, η κάλυψη του συνολικού πλάνου έφτασε στο 61,73%.

Εξαιρετικά αμφίρροπη παραμένει η «κούρσα» μεταξύ των Οργανώσεων Περιοχής, καθώς αρκετές ήταν οι ανακατατάξεις ακόμη και στις πρώτες θέσεις τη βδομάδα που μας πέρασε.

Στη θέση οδηγού «έκατσε» η ΚΟ Ηπείρου με 74,73%, η οποία έκανε «άλμα» άνω του 16% του πλάνου της. Στη 2η θέση έπεσε αλλά παραμένοντας κοντά στην κορυφή η ΚΟ Εξωτερικού με 71,45%. Την είσοδό της στην πρώτη τριάδα πέτυχε η ΚΟ Αττικής με 64,15% ξεπερνώντας ελάχιστα την ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που με 64,08% ακολουθεί. Αχώριστες συνεχίζουν οι ΚΟ Αιγαίου με 60,95%, Θεσσαλίας με 60,45% και Κεντρικής Μακεδονίας με 60,02%. Μια ανάσα πίσω είναι η ΚΟ Κρήτης με 59,19% έχοντας επιταχύνει αφού κάλυψε ακόμη 12% του πλάνου της. Στην 9η θέση παραμένει η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας με 56,27% και με την επικείμενη μεγάλη συναυλία στη Λαμία να αναμένεται να της δώσει νέο «αέρα». Επονται οι ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 52,97%, Πελοποννήσου με 51,52% και Δυτικής Μακεδονίας με 51,05%.

Η ΚΝΕ έχει καλύψει το 62,58% του πλάνου της.
Το 47,68% έχει καλύψει η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» και το 45% αυτή του «902».

Αξίζει να σημειωθεί, όπως φαίνεται και από τον πίνακα των 20 πρώτων Τομεακών Οργανώσεων, ότι αρκετές Τομεακές Οργανώσεις είναι ήδη σε τροχιά υπερκάλυψης.

Φουντώνει η άμιλλα
στις ΚΝίτικες Οργανώσεις

Στο μεταξύ, φουντώνει η άμιλλα και στις ΚΝίτικες Οργανώσεις. Η Οργάνωση Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ καλεί σε άμιλλα την Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, αφιερώνοντας μάλιστα και μια μαντινάδα.

Στο κάλεσμά της αναφέρει: «178 ναυτικά μίλια ή αλλιώς 330 χιλιόμετρα είναι η απόσταση που χωρίζει την Καλαμάτα από το ΗράκλειοΜπροστά στην Οικονομική Εξόρμηση της Οργάνωσής μας, ήρθε η ώρα να δούμε πόσο αυτή η απόσταση των δύο περιοχών θα “μεγαλώσει”

Η ΟΠ Πελοποννήσου της ΚΝΕ καλεί λοιπόν σε άμιλλα την ΟΠ Κρήτης της ΚΝΕ.

Ξέρουμε ότι με αυτό μας το κάλεσμα δεν ρίχνουμε μόνο “λάδι στη φωτιά” – έχουμε αρκετό εδώ άλλωστε – στους Κρήτες συντρόφους μας… Αλλά με αυτό μας το κάλεσμα, με συλλογικό, δημιουργικό και αποφασιστικό τρόπο βοηθάμε συνολικά να υπερκαλύψει η Οργάνωσή μας τα πλάνα της, να φτάσουμε σε ακόμη πιο πολλούς νέους και νέες!

Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια…

Η Πελοπόννησος καλεί / Σε άμιλλα την Κρήτη. / Κι αν ηττηθούμε σύντροφοι, / θα βγούμε Ψηλορείτη, / αν ηττηθείτε όμως εσείς, / να μας υποσχεθείτε / Ταΰγετο και Πάρνωνα / Με χιόνι θα ανεβείτε. / Κι αν δεν σας είναι αρκετή / η ανάβαση στην Ιδη, / τη διαμονή σας θα φροντίσουμε / στου Μοριά μας το στολίδι!
Σε περίπτωση που ηττηθούμε και δεν σας είναι αρκετό το να ανέβουμε στον Ψηλορείτη, μετά χαράς να φιλοξενήσουμε στα μέρη του Μοριά 3 συντρόφους της πρωτοπόρας ΟΒ σας στην Οικονομική Εξόρμηση…
__                            Σε αναμονή της απάντησής σας…».