Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Μητσοτάκης: «Τελάλης» και διαφημιστής των επικίνδυνεων αποφάσεων της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Ως «πολύ μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας», χαρακτήρισε τις αποφάσεις – φωτιά της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, ισχυριζόμενος ότι η σημαντική ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του προβάλει «αποτρεπτική ισχύ» απέναντι στις όποιες φιλοδοξίες της Ρωσίας, σε βάρος χωρών μελών του Συμφώνου.

«Η Σύνοδος Κορυφής είναι πολύ μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας για το μέλλον του ΝΑΤΟ, καθώς διευθετήθηκε το καινούργιο Στρατηγικό Δόγμα, το οποίο επικαιροποιεί τις προτεραιότητες της Συμμαχίας, ενόψει των προκλήσεων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη δεκαετία», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε με την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, επιβεβαιώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί ρόλο πρωτοπαλίκαρου των δολοφονικών σχεδίων του ΝΑΤΟ.

«Προφανώς και στρατηγικός αντίπαλος της Συμμαχίας, σε αυτή τη συγκυρία, είναι η Ρωσία και για αυτό και προχωρούμε ως Συμμαχία σε μία σημαντική ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ», συμπλήρωσε, θέτοντας την χώρα στην πρώτη γραμμή της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι «σε καμία από πολλές συζητήσεις που είχαμε κάτι διάρκεια της Συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ δεν ετέθη από την Τουρκία κανένα απολύτως ζήτημα που να αφορά την προβολή των δικών της επιχειρημάτων εις βάρος της Ελλάδας», επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το παζάρι της Τουρκίας με ΗΠΑ και ΕΕ -προφανώς και τα ανάλογα ανταλλάγματα- που διαψεύδουν στην πράξη τα μυθεύματα της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων περί αμερικανοΝΑΤΟικής «ασπίδας προστασίας» για τα κυριαρχικά δικαιώματα.

Μάλιστα, κάνοντας πως δεν «βλέπει» ότι οι προτροπές «βρείτε τα» που απευθύνουν οι αμερικανοΝΑΤΟικοί οδηγούν σε επώδυνες διευθετήσεις που στρέφονται κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων, ισχυρίστηκε πως το « ξεκάθαρο μήνυμα» του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προς τον Τούρκο ομόλογο του Ταγίπ Ερντογάν, στη μεταξύ τους συνάντηση, ήταν «ότι πρέπει να αποφεύγονται οι εντάσεις στο Αιγαίο, αλλά και στη Συρία. Μια ευθεία παραίνεση προς την Τουρκία να επιστρέψει το τραπέζι του διαλόγου και να αποφύγει την ακραία ρητορική την οποία έχουμε, δυστυχώς, υποστεί τους τελευταίους μήνες».

902.gr

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας