Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκή Συσπείρωση Αιγαίου και Δ. Ρόδου: Καμία μείωση της ποινής των δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη

«Εκφράζοντας και τα συναισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού της Ρόδου που δεν ξεχνά το αποτρόπαιο έγκλημα τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία του νεαρού κοριτσιού που σπούδαζε στο νησί μας, απαιτούμε να μην υπάρξει καμία μείωση ποινής των δολοφόνων» επισημαίνουν σε κοινή τους δήλωση ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Αγγέλου και ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Τάκης Πότσος για την προσφυγή των καταδικασμένων στους Άρειο Πάγο.

Αφού τονίζουν πως «οι καταδικασμένοι βιαστές και δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη συνεχίζουν να προκαλούν» υπογραμμίζουν ότι «η προσφυγή τους στον Άρειο Πάγο, που η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε σήμερα, με την οποία αξιώνουν την αναίρεση της ποινής που τους έχει πρωτόδικα επιβληθεί, φανερώνει ότι παραμένουν αμετανόητοι».

Επιπλέον εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους για μια ακόμα φορά δοκιμαζόμενους σκληρά γονείς της Ελένης Τοπαλούδη απαιτούν «έστω και τώρα να σπάσουν τη σιωπή τους ο δήμαρχος Ρόδου και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και να πάρουν επιτέλους θέση δίπλα στους γονείς του βιασμένου και δολοφονημένου κοριτσιού. Είναι ζήτημα πρώτα από όλα ανθρωπιάς, μα και έκφρασης της θέσης του λαού της Ρόδου».

 

Ονορέ Μπαλζάκ: «Διπλή οικογένεια» (Νουβέλα)