Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: 10 λόγοι για να ψηφίσεις «Λαϊκή Συσπείρωση» στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη

10 λόγους για να ψηφί­σεις «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στις περι­φε­ρεια­κές και δημο­τι­κές εκλο­γές του Οκτώ­βρη παρα­θέ­τει σε ανα­κοί­νω­σή του το ΚΚΕ.

Συγκε­κρι­μέ­να:

1. Για να γίνει η οργή οργα­νω­μέ­νη διεκ­δί­κη­ση. Η δύνα­μη που θα πάρουν οι συν­δυα­σμοί της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», που στη­ρί­ζει το ΚΚΕ στις 13 Περι­φέ­ρειες και σε 262 δήμους σε όλη τη χώρα, θα επι­στρέ­ψει στον καθη­με­ρι­νό αγώ­να για τις ανά­γκες και τις προ­τε­ραιό­τη­τες του λαού κόντρα στις προ­τε­ραιό­τη­τες των λίγων, των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, των μεγα­λο­ερ­γο­λά­βων. Προ­τε­ραιό­τη­τες πίσω από τις οποί­ες ευθυ­γραμ­μί­ζο­νται η κυβέρ­νη­ση, τα αστι­κά κόμ­μα­τα, οι δυνά­μεις τους στην Περι­φε­ρεια­κή και Τοπι­κή Διοί­κη­ση, σκορ­πί­ζο­ντας νεκρούς, στά­χτες και καταστροφή.

2. Για να δυνα­μώ­σει το ρεύ­μα αντι­πα­ρά­θε­σης με ένα κρά­τος εχθρι­κό για τον λαό, με την εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή του κέρ­δους. Για να δυνα­μώ­σει η αντι­πα­ρά­θε­ση με την πολι­τι­κή της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης και των κυβερ­νή­σε­ων, την οποία οι περι­φε­ρεια­κές και δημο­τι­κές αρχές τη φέρ­νουν «στην πόρ­τα μας». Ο χάρ­της βάφτη­κε μαύ­ρος από τις στά­χτες των πυρ­κα­γιών και από τις λάσπες στον θεσ­σα­λι­κό κόμπο. Δεν ξεχνά­με κανέ­να έγκλη­μα! Δεν ξεχνά­με τον Έβρο, τη Στε­ρεά, την Πάρ­νη­θα, τη Ρόδο, αλλά και τα Τέμπη, τα εργα­τι­κά ατυ­χή­μα­τα ειδι­κά στους εργα­ζό­με­νους των δήμων και των Περι­φε­ρειών. Οι ζωές μας και οι κόποι του λαού έχουν αξία!

3. Για­τί φτά­νει με το «πάμε κι όπου βγει». Απαι­τού­με υπο­δο­μές, έργα και μέτρα ολο­κλη­ρω­μέ­νης πρό­λη­ψης και προ­στα­σί­ας για το λαό από τις πλημ­μύ­ρες, τις πυρ­κα­γιές, τους σει­σμούς. Ήρθε η ώρα να πάμε αλλιώς, κόντρα στην «αυτο­δυ­να­μία» της εγκλη­μα­τι­κής πολι­τι­κής του κέρδους!

4. Για­τί είναι ο αντί­πα­λός τους. Για­τί αν στη Βου­λή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκλί­νουν, στις Περι­φέ­ρειες και τους δήμους οι παρα­τά­ξεις τους τελι­κά ταυ­τί­ζο­νται πλή­ρως στην εξυ­πη­ρέ­τη­ση των σχε­δια­σμών μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων. Γι’ αυτό:

–Σε τρεις Περι­φέ­ρειες ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ στη­ρί­ζουν κοι­νά περι­φε­ρεια­κά ψηφοδέλτια.

–Σε μία Περι­φέ­ρεια ΝΔ & ΠΑΣΟΚ στη­ρί­ζουν κοι­νό περι­φε­ρεια­κό ψηφοδέλτιο.

–Στα ψηφο­δέλ­τια των Περι­φε­ρειών οι μετα­γρα­φές υπο­ψη­φί­ων (ακό­μα και εκλεγ­μέ­νων σε Περι­φε­ρεια­κά Συμ­βού­λια) ανά­με­σα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ δίνουν και παίρνουν.

–Συμ­με­τέ­χουν σε κοι­νά ψηφο­δέλ­τια σε πολ­λούς δήμους

Συνε­νώ­νο­νται όπου υπάρ­χει ενδε­χό­με­νο να εκλε­γεί αγω­νι­στι­κή δημο­τι­κή αρχή της «Λαϊ­κής Συσπείρωσης».
Μαζί ψηφί­ζουν τους προ­ϋ­πο­λο­γι­σμούς των περι­κο­πών για τον λαό, μαζί ψηφί­ζουν τις χρη­μα­το­δο­τή­σεις των μεγά­λων ομί­λων, μαζί στη­ρί­ζουν την πολι­τι­κή της «πρά­σι­νης μετά­βα­σης» της ΕΕ που παρα­δί­δει το περι­βάλ­λον στα πρά­σι­να «αρπα­χτι­κά» και οδη­γεί μεγά­λα τμή­μα­τα του λαού στην ενερ­γεια­κή φτώχεια.

5. Για­τί όταν η χώρα μας γίνε­ται πολε­μι­κό ορμη­τή­ριο των ΗΠΑ για τον πόλε­μο Ρωσί­ας — ΝΑΤΟ στην Ουκρα­νία δεν θέλου­με δημάρ­χους και περι­φε­ρειάρ­χες του «καλώς ήρθε το δολά­ριο» αλλά μαχη­τές, που μαζί με τον λαό, θα παλεύ­ουν για να απε­μπλα­κεί η Ελλά­δα από το μακε­λειό πριν έρθουν τα χει­ρό­τε­ρα για τον λαό και τη χώρα.

6. Για­τί η ενί­σχυ­σή της είναι η καλύ­τε­ρη απά­ντη­ση απέ­να­ντι στο «σπρώ­ξι­μο» της ακρο­δε­ξιάς και του φασι­σμού. Αυτές οι δυνά­μεις είναι σάρ­κα από τη σάρ­κα του άδι­κου, εκμε­ταλ­λευ­τι­κού συστή­μα­τος, γι’ αυτό και βρί­σκο­νται σε κάθε λογής ψηφο­δέλ­τια που μπο­ρεί είτε επί­ση­μα να στη­ρί­ζο­νται από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είτε να πλα­σά­ρο­νται ως «ανε­ξάρ­τη­τα».

7. Για­τί τα ψηφο­δέλ­τια της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» τα στη­ρί­ζει το ΚΚΕ. Η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» είναι ανε­ξάρ­τη­τη από τα συμ­φέ­ρο­ντα μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τιών και εργο­λά­βων. Δεσμεύ­ε­ται με θέσεις και με δρά­ση να προ­βάλ­λει και να διεκ­δι­κεί τα συμ­φέ­ρο­ντα και τα θέλω των πολ­λών, της εργα­τι­κής τάξης, της φτω­χής αγρο­τιάς, των μικρών επαγ­γελ­μα­τιών, της νεο­λαί­ας, των γυναι­κών και των συντα­ξιού­χων. Οι υπο­ψή­φιοι της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» είναι γνω­στοί… για τη δρά­ση τους στις γει­το­νιές, στους χώρους δου­λειάς, στους χώρους μόρ­φω­σης. Όσοι στις εκλο­γές αυτο­δια­φη­μί­ζο­νται ως ανε­ξάρ­τη­τοι απο­δει­κνύ­ο­νται εξαρ­τη­μέ­νοι από επι­χει­ρη­μα­τι­κά και πολι­τι­κά συμφέροντα.

8. Για­τί οι εκλεγ­μέ­νοι δημο­τι­κοί και περι­φε­ρεια­κοί σύμ­βου­λοι της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» απο­κα­λύ­πτουν στον λαό όσα οι άλλοι του κρύ­βουν. Είναι δύνα­μη κινη­το­ποί­η­σης και αμε­τα­κί­νη­της στή­ρι­ξης των διεκ­δι­κή­σε­ων του λαού για:

–Μόνι­μη και στα­θε­ρή δουλειά.

–Ελεύ­θε­ρους χώρους.

–Αυξη­μέ­νη κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση για τα σχολεία.

–Ενί­σχυ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας και των Κέντρων Υγεί­ας με μόνι­μο προσωπικό.

–Δωρε­άν συμ­με­το­χή του λαού και των παι­διών του σε προ­γράμ­μα­τα πολι­τι­σμού και αθλητισμού.

–Ανα­βαθ­μι­σμέ­νες δωρε­άν υπη­ρε­σί­ες με επαρ­κές μόνι­μο προ­σω­πι­κό για τη φρο­ντί­δα και την ανά­πτυ­ξη των παιδιών.

–Την προ­στα­σία των ηλι­κιω­μέ­νων, την ουσια­στι­κή στή­ρι­ξη σε παι­διά και γονείς ΑμεΑ.

Αυτές οι κρί­σι­μες υπη­ρε­σί­ες τώρα φυτο­ζω­ούν εξαι­τί­ας της υπο­στε­λέ­χω­σης, της κρα­τι­κής υπο­χρη­μα­το­δό­τη­σης, της αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τας, της παρά­δο­σής τους σε εργο­λά­βους, ΜΚΟ και ιδιώ­τες που κάνουν μπίζ­νες πάνω στον πόνο και τις ανά­γκες των λαϊ­κών οικο­γε­νειών. Ο λαός χρειά­ζε­ται περισ­σό­τε­ρους εκλεγ­μέ­νους δημάρ­χους στο πλευ­ρό του, στον αγώ­να του συνο­λι­κά ενά­ντια στην πολι­τι­κή που τον πνί­γει στις λάσπες της ανα­σφά­λειας και της φτώχειας.

9. Για να εκλέ­ξου­με περισ­σό­τε­ρους δημάρ­χους αγω­νι­στές, όπως τον Κώστα Πελε­τί­δη στην Πάτρα. Για­τί η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» έχει απο­δεί­ξει ότι ακό­μα και από τις θέσεις της διοί­κη­σης στον δήμο ασκεί αντι­πο­λί­τευ­ση υπέρ του λαού ενά­ντια στις κυβερ­νή­σεις, στο κρά­τος, στις περι­φε­ρεια­κές αρχές. Για­τί η Δημο­τι­κή Αρχή της Πάτρας έδω­σε μεγά­λες μάχες μαζί με τον πατραϊ­κό λαό μέσα σε ένα εχθρι­κό νομι­κό πλαί­σιο. Κέρ­δι­σε μάχες για­τί δεν υπο­χώ­ρη­σε! Έτσι κατα­κτή­θη­κε ο λαός και οι φτω­χοί επαγ­γελ­μα­τί­ες της Πάτρας να πλη­ρώ­νουν πολύ λιγό­τε­ρα τέλη σε σχέ­ση με άλλους δήμους. Έτσι κατα­κτή­θη­κε να πλη­ρώ­νουν πολ­λά περισ­σό­τε­ρα στον Δήμο Πατρέ­ων οι μεγά­λες εται­ρεί­ες που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στην πόλη. Έτσι κατά­φε­ρε να βάλει φρέ­νο στο πάρ­τι εκα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ που στή­νουν δήμοι και περι­φέ­ρειες με εργο­λά­βους, με τα χρή­μα­τα του λαού.

10. Για­τί η ελπί­δα είναι στην ήττα της απο­γο­ή­τευ­σης και την ενί­σχυ­ση του ρεύ­μα­τος της αμφι­σβή­τη­σης και της ανα­τρο­πής. Για­τί δεν υπάρ­χει χρό­νος για χάσι­μο, δεν μπο­ρεί να ξοδευ­τεί η εμπι­στο­σύ­νη του λαού ούτε στους εκλε­κτούς της Νέας Δημο­κρα­τί­ας, ούτε στα μαγει­ρέ­μα­τα ανά­με­σα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Για­τί αχτί­δα αισιο­δο­ξί­ας και μαχη­τι­κό­τη­τας υπάρ­χει στην ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ και των συν­δυα­σμών της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», στην οργά­νω­ση, στον καθη­με­ρι­νό αγώ­να και την ανα­μέ­τρη­ση με την πολι­τι­κή του κεφα­λαί­ου. Για­τί στις όμορ­φες πόλεις που ονει­ρευό­μα­στε οι εργά­τες και οι εργά­τριες, οι άνθρω­ποι του μόχθου ζουν με αξιο­πρέ­πεια και σύγ­χρο­να δικαιώ­μα­τα και όχι με 13 ώρες δου­λειά την ημέ­ρα, χωρίς ελεύ­θε­ρο χρό­νο, με μισθούς που τσα­κί­ζο­νται από την ακρί­βεια και τη φορο­λη­στεία κυβέρ­νη­σης, Περι­φε­ρειών και δήμων.

Ξέρου­με και μπορούμε:

–Να υπε­ρα­σπι­στού­με τα εργα­τι­κά-λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα, τα δικαιώ­μα­τά μας στη μόρ­φω­ση για τα παι­διά μας, στη δημό­σια δωρε­άν Υγεία, στην ανα­ψυ­χή, τον αθλη­τι­σμό, τον πολιτισμό.

–Να συγκρου­στού­με, να απο­σπά­σου­με ανά­σες ανα­κού­φι­σης του λαού.

–Μαζί με τον λαό να εμπο­δί­σου­με παλιά και νέα αντι­λαϊ­κά μέτρα, να επι­βά­λου­με ρωγ­μές στην κανο­νι­κό­τη­τα της εκμε­τάλ­λευ­σης, της φτώ­χειας και της ανασφάλειας.

–Να δημιουρ­γού­με ασπί­δες προ­στα­σί­ας σε κάθε γει­το­νιά ενά­ντια στους πλει­στη­ρια­σμούς, να πρω­το­στα­τού­με στο «ένας για όλους και όλοι για έναν».

Με πρά­ξεις και όχι με λόγια οι κομ­μου­νι­στές, οι αγω­νι­στές και οι αγω­νί­στριες των ψηφο­δελ­τί­ων της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στα δύσκο­λα βγή­καν μπρο­στά κάνο­ντας πρά­ξη το σύν­θη­μα «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στο δρό­μο της ανα­τρο­πής με δυνα­τό ΚΚΕ». Αυτοί είμαστε!

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο