Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κρήτη: Φασιστοειδή βανδάλισαν το μνημείο του ήρωα Ναπολέοντα Σουκατζίδη

Τον ανδριά­ντα του κομ­μου­νι­στή ήρωα Ναπο­λέ­ο­ντα Σου­κα­τζί­δη στο Αρκα­λο­χώ­ρι της Κρή­της, βαν­δά­λι­σαν θρα­σί­δει­λα φασι­στοει­δή, αργά το βρά­δυ της Κυριακής. 

Οι δρά­στες μου­τζού­ρω­σαν με σπρέι το άγαλ­μα σε διά­φο­ρα σημεία, ενώ έσπα­σαν τη μαρ­μά­ρι­νη επι­γρα­φή με τα λόγια του αγω­νι­στή Ναπο­λέ­ο­ντα Σουκατζίδη.

Σύμ­φω­να με το cretalive.gr, από τη Δημο­τι­κή Αρχή κατα­τέ­θη­κε μήνυ­ση στην Αστυ­νο­μία κατά αγνώ­στων. Παράλ­λη­λα τα ειδι­κά συνερ­γεία του Δήμου ανα­μέ­νε­ται να προ­χω­ρή­σουν άμε­σα στον καθα­ρι­σμό του ανδριά­ντα του Ναπο­λέ­ο­ντα Σου­κα­τζί­δη, ωστό­σο η μαρ­μά­ρι­νη επι­γρα­φή που έσπα­σε χρειά­ζε­ται περισ­σό­τε­ρο χρό­νο για να αποκατασταθεί.

Η Τ.Ο Ηρα­κλεί­ου του ΚΚΕ με ανα­κοί­νω­ση της τονίζει:

“Η συγκε­κρι­μέ­νη θρα­σύ­δει­λη ενέρ­γεια βαν­δα­λι­σμού του αγάλ­μα­τος του Κομ­μου­νι­στή ήρωά Ναπο­λέ­ο­ντα Σου­κα­τζί­δη από αγνώ­στους μέσα στην νύχτα απο­τε­λεί πρά­ξη χυδαί­ου αντι­κο­μου­νι­σμού. Με την πρά­ξη τους επι­βε­βαιώ­νουν το γεγο­νός ότι δεν μπο­ρούν να ησυ­χά­σουν στην ιδέα ότι το ΚΚΕ εδώ και 105 χρό­νια εξα­κο­λου­θεί να οργα­νώ­νει την πάλη του λαού ενά­ντια στα μονο­πώ­λια τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές συμ­μα­χί­ες ΕΕ-ΝΑΤΟ και τις κυβερ­νή­σεις τους, φωτί­ζο­ντας τον δρό­μο για τον σοσια­λι­σμό. Ιδιαί­τε­ρα σε μία περί­ο­δο που ξεπη­δά­νε εστί­ες αντί­στα­σης και διεκ­δί­κη­σης του λαού μας, που ισχυ­ρο­ποιεί­ται ένα ρεύ­μα αμφι­σβή­τη­σης της κυρί­αρ­χης πολι­τι­κής με ευρύ­τε­ρα κομ­μά­τια εργα­ζο­μέ­νων να συμπο­ρεύ­ο­νται με τους κομ­μου­νι­στές σε κάθε μέτω­πο πάλης.

Νομί­ζουν ότι κατα­φέρ­νουν κάτι προ­σπα­θώ­ντας να χτυ­πή­σουν την ιστο­ρία που έχει γρά­ψει το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας, σε μία περί­ο­δο που η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ φέρ­νει τις επό­με­νες μέρες στη Βου­λή το κατά παραγ­γε­λία από τα μονο­πώ­λια κατά­πτυ­στο νομο­σχέ­διο, το οποίο ανά­με­σα στα πολ­λά αισχρά, φέρ­νει την έντα­ση της ποι­νι­κο­ποί­η­σης των εργα­τι­κών λαϊ­κών αγώ­νων στον δρό­μο που έστρω­σαν οι κυβερ­νή­σεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Τέτοιες ενέρ­γειες δεν φοβί­ζουν και δεν τρο­μο­κρα­τούν το ΚΚΕ, ούτε το εργα­τι­κό λαϊ­κό κίνη­μα. Καλού­με τον λαό της περιο­χής να κατα­δι­κά­σει τέτοιους είδους ενέρ­γειες. Να απο­μο­νώ­σει τον αντι­κο­μου­νι­σμό, καθώς όπου και όταν εμφα­νί­ζε­ται στο­χεύ­ει τον ίδιο τον λαό και την νεο­λαία! Να δυνα­μώ­σει η λαϊ­κή αντί­στα­ση και πάλη σε κάθε γει­το­νιά, χωριό και χώρο δου­λειάς. Με πιο δυνα­τό ΚΚΕ παντού και στις Περι­φε­ρεια­κές και Δημο­τι­κές Εκλογές. “

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο