Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 🚩 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 🚩

  • Καισαριανιώτη Καισαριανιώτισσα, Εργαζόμενε, αυτοαπασχολούμενε, άνεργε, συνταξιούχε, νέε και νέα

0

1

Ανάδειξε για άλλη μια φορά δημοτική αρχή μαχητική, πρωτοπόρα, στήριγμα στην πάλη του λαού!

Για να συνεχίσουμε στην ίδια ασυμβίβαστη πορεία, στο δρόμο της ελπίδας, της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες σου.

Δώσε δύναμη στη δύναμη σου!

Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής Διακήρυξη 2019

Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής Διακήρυξη 2019

  • Στηρίξαμε τις διεκδικήσεις και την πάλη του λαϊκού κινήματος, τις αγωνιστικές του κινητοποιήσεις κόντρα στη μοιρολατρία και τη λογική των χαμηλών απαιτήσεων.
  • Πήραμε θέση ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθήθηκαν, στο διαρκές Μνημόνιο, στη φοροληστεία, στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στους Δήμους και τις Περιφέρειες.
  • Καταδικάσαμε με συνέπεια τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που γενούν τη σύγχρονη προσφυγιά. Τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς, με ευθύνη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Διεκδικήσαμε μέτρα ανακούφισης των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Πήραμε μέρος στη μεγάλη πορεία από την Πάτρα, την Άνοιξη του 2016, απαιτώντας μέτρα προστασίας για τους ανέργους.
  • Δεν συμμορφωθήκαμε στους νόμους που θεσπίζουν την αρπαγή όσων με κόπους και θυσίες κατάφερε να χτίσει ο εργαζόμενος.
  • Κανένας πλειστηριασμός, καμία κατάσχεση λογαριασμού δεν προχώρησε από το Δήμο Καισαριανής και τις υπηρεσίες του.
  • Αρνηθήκαμε τη διάθεση των αποθεματικών του Δήμου για τις ανάγκες των τραπεζών και την εκχώρηση της δημοτικής περιουσίας στο Υπερταμείο. Εναντιωθήκαμε στη νέα μείωση της χρηματοδότησης Δήμων και Περιφερειών.
  • Στηρίξαμε τους αγώνες των εργαζόμενων του Δήμου για σταθερή εργασία με δικαιώματα και την άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.
  • Επιμείναμε στην επαφή με το λαό της πόλης και στην ενημέρωση του με κάθε αφορμή, στις συγκεντρώσεις απολογισμού της δημοτικής αρχής, τις συνελεύσεις κατοίκων στις γειτονιές, τις συναντήσεις με γονείς των παιδικών σταθμών, των σχολείων, τα μέλη των ΚΑΠΗ κα. Δεν κρύψαμε τα προβλήματα και την αιτία τους, ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη της πάλης που μπορεί να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση.

Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής Διακήρυξη 2019

  • Εξασφαλίσαμε την πρόσβαση όλων των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας. Με την ολοκλήρωση του Βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού και τη νέα πτέρυγα στον Β’ Βρεφονηπιακό, καλύφθηκαν σε αυτή τη φάση όλες οι ανάγκες σε εγκαταστάσεις με ποιοτικό τρόπο. Προσλήφθηκε το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Εμπλουτίστηκε το παιδαγωγικό έργο με σύγχρονες δραστηριότητες και αντικείμενα.
  • Δεν έγινε καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη, ενώ προχωρήσαμε σε μειώσεις και απαλλαγές σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Καταργήσαμε τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς σε οικογένειες με εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ.
  • Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για εκτεταμένες παρεμβάσεις συντήρησης των σχολείων του Δήμου μας (προϋπολογισμού 1.3εκ€), που εκκρεμούσαν για δεκαετίες, έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια αγωνιστικών κινητοποιήσεων μαζί με τους φορείς της σχολικής κοινότητας.
  • Αναβαθμίσαμε τις κοινωνικές δομές του Δήμου. Αναπτύξαμε τις δραστηριότητες του καλοκαιρινού Camp, στο οποίο συμμετέχουν πλέον κάθε χρόνο πάνω από 400 παιδιά. Λειτουργήσαμε Λαϊκό Φροντιστήριο, ώστε κανένας μαθητής να μη μείνει χωρίς στήριξη στη μάχη για τη μόρφωση.
  • Ανοίξαμε πόλεμο με τα ναρκωτικά και τη ναρκοκουλτούρα με ένα πρωτότυπο 3ετές πρόγραμμα συνεργασίας με το ΚΕΘΕΑ που αγκαλιάστηκε από όλους τους φορείς της πόλης.
  • Μέσα από τα προγράμματα αθλητισμού του Δήμου, δώσαμε τη δυνατότητα άθλησης σε εκατοντάδες παιδιά και στην τρίτη ηλικία.
  • Φτιάξαμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Δήμου στον Υμηττό, που αποτελεί χώρο ανάδειξης του φυσικού μας περιβάλλοντος και της ανάγκης προστασίας του.
  • Με την ποιοτική αναβάθμιση του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, τις δωρεάν προβολές της «ΑΙΟΛΙΑΣ», τις εκδηλώσεις του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού, το Αποκριάτικο Καρναβάλι κα, δώσαμε διέξοδο στον πολιτισμό για το λαό της πόλης.

Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής

Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε έργα υποδομής και όχι «βιτρίνας» για την πόλη, ύψους πάνω από 10.000.000€, που έχουν ολοκληρωθεί ή δρομολογηθεί για το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως είναι:

  • η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης, με την εγκατάσταση νέων αγωγών στο 40% των κατοικιών της πόλης,
  • η ανακατασκευή του συνόλου των παιδικών χαρών του Δήμου,
  • οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση των ανοιχτών αθλητικών υποδομών του δήμου και του δημοτικού σταδίου «Μ. Κρητικόπουλος», όπου έχουν δωρεάν πρόσβαση όλα τα αθλητικά σωματεία της Καισαριανής,
  • η αντικατάσταση του συνόλου του οδοφωτισμού με σύγχρονα φωτιστικά σώματα led
  • η κατασκευή του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων,
  • η ασφαλτόστρωση -μέσα σε 3 χρόνια- 38.000τμ δρόμων της πόλης, αντιμετωπίζοντας τις πρώτες και οξυμένες ανάγκες στη συντήρηση του οδικού δικτύου,
  • η ανανέωση του στόλου οχημάτων και του μηχανολογικού εξοπλισμού της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, που βελτιώνει τις δυνατότητες αποκομιδής και την ασφάλεια του εργαζόμενου προσωπικού,
  • η ανάπλαση του πρασίνου και το «Πάρκο Σκύλων» στο Σκοπευτήριο, κά.

Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής Διακήρυξη 2019

  • Ολοκληρώσαμε τον αγώνα δεκαετιών των κατοίκων της πόλης μας που πάλεψαν για να περιέλθει οριστικά το Σκοπευτήριο της Καισαριανής στο λαό και τις ανάγκες του.
  • Από το Σεπτέμβρη του 2017 η Σκοπευτική Εταιρεία έχει πάψει να μολύνει το ιερό του χώμα.

Ταυτόχρονα δεν επιτρέψαμε η πράξη της παραχώρησης να γίνει άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική, μη παίρνοντας μέρος στη φιέστα-εξιλέωσης που ετοίμασε η κυβέρνηση το Σεπτέμβρη του 2016.

Ήδη εκπονείται μελέτη ύψους 190.000€ για τη συνολική αναβάθμιση του πάρκου του Σκοπευτηρίου, που θα περιλαμβάνει τη μετατροπή του ιστορικού Κέντρου «ΧΑΡΑΜΑ» σε Κέντρο Μουσικής Εκπαίδευσης και Δημιουργίας, τη διαμόρφωση ανοιχτού θεάτρου και χώρου βιβλιοθήκης, γήπεδο στίβου και ανοιχτά γυμναστήρια, τη βελτίωση των χώρων αναψυχής.

Στις 9 Μάη του 2016, ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών, εγκαινιάσαμε το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. ‘Εκτοτε το έχουν επισκεφτεί πάνω από 37.000 επισκέπτες, ανάμεσα τους μαθητές από εκατοντάδες σχολεία και ξένες αντιπροσωπείες απ’ όλο τον κόσμο.

Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης

Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Πολυβόλο

Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής Διακήρυξη 2019

  • Δεν επιτρέψαμε η οικονομική κατάσταση του Δήμου να γίνει αφορμή για να ενισχυθεί η δημοτική φορολογία και ανταποδοτικότητα, να παραδοθεί λαϊκή περιουσία σε ιδιώτες.
  • Δεν “βρήκαμε λύση” βάζοντας το χέρι στην τσέπη του λαού της πόλης, στους εργαζόμενους και στους αυτοαπασχολούμενους που χρησιμοποιούν τις δημοτικές υπηρεσίες, στους γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στα σχολεία, στις δομές πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου.

Η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε από το 2009 ως σήμερα κατά 65%, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο που υπήρξε ποτέ.

Το 2010, ο Δήμος Καισαριανής, μόνο στα χαρτιά δεν ήταν χρεοκοπημένος. Με χρέη που έφταναν το 180% των τακτικών ετήσιων εσόδων και υψηλότατο δανεισμό που θα βαραίνει μέχρι το 2023.

Το 2015 τα χρέη του Δήμου και των δομών του, ξεπερνούσαν τα 6.000.000

  • Τα δάνεια ήταν 3.700.000€, οι οφειλές σε προμηθευτές πάνω από 560.000€
  • Στους Παιδικούς Σταθμούς χρέη 600.000€, σε προμηθευτές, ασφαλιστικά ταμεία και μισθούς εργαζομένων.
  • Οι Σχολικές Επιτροπές με οφειλή προς την ΕΥΔΑΠ 325.000€
  • Στα κυλικεία του Δήμου (ΚΕΔΗΚ), πάνω από 800.000€, για μισθούς εργαζομένων, ασφαλιστικό ταμεία και προμηθευτές.

Με τεράστια προσπάθεια νοικοκυρέματος απαλλάξαμε το Δήμο Καισαριανής από τα βαρίδια του παρελθόντος. Αποπληρώθηκε το σύνολο των χρεών σε εργαζόμενους και προμηθευτές. Οι Παιδικοί Σταθμοί και Σχολικές Επιτροπές προχωράνε με πρακτικά μηδενικά χρέη. Η προσπάθεια αυτή αντιστάθμισε σε μεγάλο βαθμό τις μειώσεις στη χρηματοδότηση που συνεχίστηκαν. Δημιούργησε δυνατότητες για τη στήριξη των αναγκών του λαού της πόλης.

Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής Διακήρυξη 2019

Καισαριανιώτη Καισαριανιώτισσα,

Εργαζόμενε, αυτοαπασχολούμενε, άνεργε,

συνταξιούχε, νέε και νέα.

Μέρα με τη μέρα βλέπεις πιο καθαρά ότι η μεταμνημονιακή εποχή έχει για σένα το ίδιο πρόσημο. Δεν φέρνει την αποκατάσταση των απωλειών λόγω της κρίσης, δεν βάζει τέλος στα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή και το μέλλον σου.

Η “ανάπτυξη” που προπαγανδίζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα, εξασφαλίζει τα συμφέροντα των λίγων που κερδοσκοπούν από τις θυσίες σου και σου “επιστρέφει” ψίχουλα για τα οποία σου ζητάνε να λες και ευχαριστώ!  Χτίζεται πάνω στη δική σου φτώχια, την ανεργία, τους ελάχιστους μισθούς και τις κατώτατες συντάξεις, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. Απαιτεί το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας και την εμπορευματοποίηση βασικών κοινωνικών αναγκών.

Οι τοπικές εκλογές δεν είναι «κάτι άλλο»!

Τα χρόνια που πέρασαν η πλειοψηφία των δημάρχων και των περιφερειαρχών έγιναν πρόθυμα συνεργοί και συνένοχοι αυτής της πολιτικής. Στήριξαν τις αντιδραστικές αλλαγές στην Τοπική Διοίκηση. Προώθησαν την τοπική φορολογία, την ανταποδοτικότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Στήριξαν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση «Κλεισθένης», τους λύνει τα χέρια για να συνεχίσουν στην ίδια ρότα. Δεν φέρνει για το λαό απάντηση στα προβλήματα του, “περισσότερη συμμετοχή” και “δημοκρατία”.

Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής Διακήρυξη 2019

Στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια μόνο οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ, βρέθηκαν δίπλα στους αγώνες και τις αγωνίες σου.Ήταν η δική σου φωνή.

Στάθηκαν ως πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση.

Οι διοικήσεις των Δήμων στην Πάτρα, στην Ικαρία, στην Πετρούπολη, στο Χαϊδάρι και στην πόλη μας την Καισαριανή, έβαλαν μπροστά τις ανάγκες του λαού.  Εναντιώθηκαν σε όλες τις πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ.  Πρόβαλαν τα λαϊκά προβλήματα, απέσπασαν κατακτήσεις, έδωσαν ανάσα και κουράγιο στον λαό.

  • Μην έχεις καμιά εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ !

Αποκαλύφθηκε ότι σε εξαπάτησε. Πήρε την ελπίδα σου και την κατέθεσε στη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πορείας. Λέρωσε αξίες και ιδανικά που γεννήθηκαν από γνήσιους και ανιδιοτελείς αγωνιστές. Ξέπλυνε τους ιμπεριαλιστές, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, καθήλωσε τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού, συγκυβέρνησε για 4 χρόνια με τους ΑΝΕΛ και σήμερα σε καλεί να στηρίξεις το «Προοδευτικό Μέτωπο» που στήνει με τα υλικά του παλιού δικομματισμού!

Η παράταξη του στην Καισαριανή (Συνεργασία Πολιτών) είχε για βασική της έγνοια αυτά τα χρόνια να στηρίξει τις κυβερνητικές επιλογές. Βρέθηκε έτσι σε κάθε σοβαρό θέμα απέναντι από τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων της πόλης.

Με κυνισμό σήμερα κάνει πολεμική στη δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για όλες τις δυσκολίες της διαχείρισης και τα αποτελέσματα της κεντρικής πολιτικής που υποστηρίζει. Δε λένε βέβαια κουβέντα για τις ευθύνες τους ως Διοίκηση του Δήμου, που σε 8 χρόνια τον έφτασαν κυριολεκτικά στη χρεοκοπία με τεράστιες οφειλές και δάνεια που θα βαραίνουν ως το 2023.

  • Μην αφήσεις να σε κοροϊδέψουν μπροστά στην κάλπη οι συνδυασμοί του κου Βοσκόπουλου (Καισαριανή Τώρα) και της κας Γραφίδου (Πρώτη φορά Καισαριανή) που εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι.

Θέλουν να βάλουν από την “πίσω πόρτα” τον χρεοκοπημένο δικομματισμό και τα τοπικά του στελέχη. Ο “ανεξάρτητος” κος Βοσκόπουλος, πήρε πρόσφατα το χρίσμα του ΚΙΝ.ΑΛ.!

Η “ανεξάρτητη” κα Γραφίδου είναι χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ!  Έδωσαν μάχη για να λάβουν τη στήριξη της ΝΔ, του Πατούλη και του Καμίνη!

Την επόμενη των εκλογών θα υλοποιήσουν την αντιλαϊκή πολιτική κατά γράμμα. Αυτή είναι η πραγματική τους εξάρτηση!

Πίσω από τις επιτηδευμένες εκφράσεις και το επικοινωνιακό λεξιλόγιο, οι θέσεις τους είναι πραγματικό φαρμάκι για τα λαϊκά στρώματα της συνοικίας.

Η κα Γραφίδου νομιμοποιεί το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ και θέλει λέει να το μεταφέρει στο Δήμο, κάνοντας τις δημοτικές υπηρεσίες άλλον έναν εισπρακτικό μηχανισμό που θα κυνηγάει το λαό που υποφέρει. Για τους εργαζόμενους οραματίζεται ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π. και μικτές επιχειρήσεις με ιδιώτες, όπου θα διαγωνίζονται οι άνεργοι για το ποιος θα είναι πιο φτηνός και θα κυριαρχούν η αδιαφάνεια και οι πελατειακές σχέσεις.

Ο κος Βοσκόπουλος μιλάει και αυτός για αύξηση των παραγωγικών εσόδων του Δήμου, δηλαδή παραπέρα τοπική φορολογία και επέκταση της ανταπόδοσης. Βλέπει τη δημοτική περιουσία που κατακτήθηκε με αγώνες δεκαετιών ως φιλέτο για τοπικές μπίζνες με επιχειρηματίες και ιδιωτικοποιήσεις. Απέδειξε με τη στάση του στο ζήτημα του ΜΕΤΡΟ, ότι για τα επιχειρηματικά συμφέροντα δεν διστάζει να θυσιάσει μόνιμα την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης.

  • Μην προσμένεις συνέπεια λόγων και πράξεων από τη δημοτική παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Ανυπότακτη Καισαριανή). Αφού χειροκρότησαν τα κυβερνητικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και στήριξαν το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ το 2015, σήμερα παριστάνουν τους “απατημένους συζύγους”. Όλο το προηγούμενο διάστημα συνέχισαν να ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης, αποπροσανατολίζοντας από τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και μεταθέτοντας με ψέματα και συκοφαντίες τις ευθύνες και τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής, στη δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής Διακήρυξη 2019

Καισαριανιώτη Καισαριανιώτισσα, Εργαζόμενε, αυτοαπασχολούμενε, άνεργε, συνταξιούχε, νέε και νέα.

Στην Καισαριανή έχεις πολλές αποδείξεις νια τη στάση των κομμουνιστών και των λαϊκών αγωνιστών που συνεργάστηκαν μαζί τους όταν ανέλαβαν την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου Καισαριανής. Πίσω από κάθε κατάκτηση, πίσω από κάθε ουσιαστικό έργο στην πόλη μας, βρίσκονται αγώνες και διεκδικήσεις στις οποίες πρωτοστάτησαν.

  • Ξέρεις ότι μπορείς να ακουμπήσεις σε αυτούς την αγωνία και τον αγώνα του. Ξέρεις ότι θα σε υπερασπιστούν, δεν θα σε προδώσουν! Γνωρίζεις το λόγο και την περπατησιά τους.

Γνωρίζεις ότι στη διοίκηση του Δήμου, δεν ξεχωρίσαμε τους εργαζόμενους, το λαό της Καισαριανής, από το κόμμα που ψήφισε στις εκλογές, από το εάν συμφωνεί ή όχι σε όλα μαζί μας. Ήμασταν δημοτική αρχή όλων των Καισαριανιωτών.

Δεν είπαμε ποτέ ότι αυτή δεν είναι αρμοδιότητα μας και ότι εμείς είμαστε για τα τοπικά προβλήματα μόνο. Ό,τι αφορά την ζωή των λαϊκών στρωμάτων μας αφορά, αφορά κάθε δημοτική αρχή που θέλει να υπηρετεί το λαό.

Δεν τάξαμε ούτε θα τάξουμετοπικούς παραδείσουςόταν κυριαρχεί η αντιλαϊκή πολιτική, όταν την κοινωνία μας την κινεί το κέρδος και όχι η ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών.

  • Δεν υποτιμάμε όμως το παραμικρό που αφορά την καθημερινή ζωή και τα δικαιώματα του κάθε συμπολίτη μας. Βοηθάμε να σταθούν όρθιοι οι πιο αδύναμοι και ταυτόχρονα να δυναμώσει ο αγώνας του λαού για τα δίκια του. Βρεθήκαμε πρωτίστως δίπλα στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στους πιο ταλαιπωρημένους, στη νέα γενιά που πρέπει να πάρει όσα εφόδια μπορεί για να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον.

Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα γίνει «κάτι άλλο» μετά τις εκλογές.

Δεν μεταφράζεται σε καρέκλες, δεν μπαίνει σε λογική παζαριών. Επιστρέφει ανόθευτη στο λαό και το κίνημα του, γίνεται δική του δύναμη.

εγκαίνια Μουσείου ΕΑΜικήςΕθνικής Αντίστασης

12

Στόχοι πάλης και βασικές μας προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία:

  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης που θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών των δήμων. Μείωση των ανταποδοτικών τελών και ουσιαστική ελάφρυνση για τα λαϊκά στρώματα και τα μικρομάγαζα. Αύξηση των τελών σε Τράπεζες, ξενοδοχεία και εμπορι- κούς ομίλους.
  • Καμία παραχώρηση ή εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων του Δήμου σε ιδιώτες, ΜΚΟ, συμπράξεις.
  • Διεκδικούμε την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε όλους τους τομείς του Δήμου με μόνιμο προσωπικό, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τις τσέπες των δημοτών.
  • Διεκδικούμε συνολικό σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, την ελάφρυνση της επιβάρυν- σης των κατοίκων και όχι την επιχειρηματική κερδοφορία. Χρηματοδότηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου, για την ενίσχυση της διαλογής στην πηγή και την προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού. Καμία χωροθέτηση εγκαταστάσεων στον Υμηττό.
  • Συνολική λύση του κυκλοφοριακού συγκοινωνιακού προβλήματος, σε συνδυασμό με τη διέλευση του ΜΕΤΡΟ απο την πόλη μας, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος.
  • Δεν θα επιτρέψουμε την εκχώρηση ελεύθερων δημόσιων χώρων στο Υπερταμείο ή για δήθεν «αξιοποίηση» τους. Θα βρεθούμε απέναντι στα παλιά και νέα συμφέροντα που ορέγονται τον ορεινό όγκο του Υμηττού και αποτελούν κάθε χρόνο το εύφλεκτο υλικό για τις δασικές του εκτάσεις.
  • Δυναμώνουμε το μέτωπο ενάντια στα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις, στηρίζοντας το πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ-Δήμου, με άμεσο στόχο τη συγκρότηση ομάδων γονέων σε κάθε σχολείο της πόλης.
  • Διεκδικούμε έργα και υποδομές που έχει πραγματικά ανάγκη ο λαός.
  • Την παραπέρα αναβάθμιση του πάρκου του Σκοπευτηρίου, με μετατροπή του ιστορικού Κέντρου «ΧΑΡΑΜΑ» σε Κέντρο Μουσικής Εκπαίδευσης και Δημιουργίας, τη διαμόρφωση ανοιχτού θεάτρου και χώρου βιβλιοθήκης, γήπεδο στίβου και ανοιχτά γυμναστήρια, τη βελτίωση των χώρων αναψυχής.
  • Διεύρυνση των σχολικών υποδομών για να καλυφθούν οι ανάγκες της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στα νηπιαγωγεία. Διεκδίκηση της έκτασης και απαίτηση για κατασκευή νέου Γυμνασίου, στο “Τρίγωνο”.
  • Συμπλήρωση του δικτύου όμβριων υδάτων για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης.
  • Ανάπλαση και συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων, των πεζοδρομίων και της «Πλατείας Δημάρχου Παν. Μακρή». Συνέχιση των έργων ασφαλτόστρωσης για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα του οδικού δικτύου.
  • Δημιουργία ανθρώπινων υποδομών (αποχέτευση, δρόμοι, ύδρευση, αντιπυρική προστασία) για τον οικισμό του Βλητικού Σταθμού.
  • Διάσωση των εργατικών κατοικιών και των “Πυροβολημένων”, συνολική αναβάθμιση της περιοχής του Τριγώνου“, χωρίς επέκταση εμπορικών δραστηριοτήτων.
  • Αθλητικοί χώροι για μαζικό λαϊκό αθλητισμό. Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του «Νήαρ Ηστ». Διεκδίκηση των απαραίτητων κονδυλίων για τη συντήρηση και υποστήριξη τους.

ΨΗΦΙΣΕ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ

Για να δυναμώσει η λαϊκή πάλη, για να εκφραστεί γνήσια καταδίκη στην Ε.Ε. της φτώχιας, της ανεργίας, των πολέμων. Για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στις κυβερνήσεις και την ΕΕ ενιαία παντού σε 5λες τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μάη!

Στο ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ανάδειξε

ξανά ΔΗΜΑΡΧΟ τον ΗΛΙΑ ΣΤΑΜΕΛΟ !


|>   κατεβάστε τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής   <|

Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση

Επιμέλεια  Ομάδα ¡H.lV.S!

Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ Παντού !!