Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ): Να μπλοκάρουμε την κατάργηση του ασύλου!

«Το άσυλο δεν είναι “κούφιο γράμμα”, είναι η ασπίδα για την προάσπιση των αγώνων μας, που βάζουν στο στόχαστρο αυτή την πολιτική, διεκδικούν τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή! Για αυτό και μόνο οι Φοιτητικοί Σύλλογοι μέσα από το συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μπορούν να το υπερασπιστούν!». Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) καλώντας τους φοιτητές σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την υπεράσπιση του ασύλου, με αφορμή τις δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου. Καλεί τους Φοιτητικούς Συλλόγους, «με κάθε τρόπο, να βάλουν φρένο στα σχέδια κατάργησης του ασύλου, που με αφορμή τις απειλές Μητσοτάκη και τις δηλώσεις άλλων πανεπιστημιακών παραγόντων, οξύνονται για μία ακόμη φορά!».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Θα μας βρουν μπροστά τους!

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να μην τσιμπήσει στα προκλητικά προσχήματα που επιδιώκουν να παγιδεύσουν τους φοιτητές! Το άσυλο προστατεύει το αναφαίρετο δικαίωμά μας να συζητάμε, να αποφασίζουμε συλλογικά και να οργανώνουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή! Ποτέ δεν ήταν δεδομένο! Κατακτήθηκε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες από φοιτητές και εργαζόμενους!

Για αυτό και θέλουν να χτυπήσουν το άσυλο! ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θέλουν σιγή νεκροταφείου μέσα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, για να μπορούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι να κάνουν ανενόχλητοι τις μπίζνες για τα κέρδη τους στις πλάτες των φοιτητών, για να εφαρμόζεται χωρίς εμπόδια η πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματά μας και στην Ανώτατη Εκπαίδευση! Αυτή είναι η πραγματικότητα πίσω από τα προσχήματα περί “ασύλου που προστατεύει τους εμπόρους ναρκωτικών”, “ασύλου της ανομίας και της εγκληματικότητας”!

Καταδικάζουμε τις δηλώσεις της ΝΔ περί κατάργησης του ασύλου, ευθείας στοχοποίησης των αγώνων των φοιτητών, που μάλιστα δηλώνει ότι θα φέρει με τον πρώτο κιόλας νόμο ως νέα κυβέρνηση! Η “καθαριότητα” που προτείνει η ΝΔ είναι η εξαφάνιση της συλλογικής και οργανωμένης διεκδίκησης, είναι η απαλλαγή από το φοιτητικό κίνημα, για να παρελαύνουν στα ιδρύματα ανενόχλητες οι επιχειρήσεις και η πολιτική που εξυπηρετεί την κερδοφορία τους! Αυτός είναι ο πραγματικός “εχθρός” τους, που τους χαλάει τα σχέδια να μετατρέψουν τη γνώση σε εμπόρευμα, να σαρώσουν τα δικαιώματά μας στη μόρφωση! Στέλνουμε το μήνυμα ότι σε κάθε τέτοια προσπάθεια θα μας βρουν μπροστά τους! Η τρομοκρατία, η ποινικοποίηση των αγώνων μας και η καταστολή δεν θα περάσουν!

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που με το πόρισμα Παρασκευόπουλου, την ένταση της καταστολής όχι μόνο συκοφάντησε το άσυλο, αλλά και άνοιξε το δρόμο για την κατάργησή του στην πράξη! Έδωσε το ελεύθερο στη ΝΔ να μιλάει με θράσος για την κατάργηση του ασύλου, ως κάτι το φυσιολογικό.

Η κυβέρνηση προεκλογικά εμφανίζεται ως υπερασπιστής του ασύλου καλώντας τους φοιτητές να ξεχάσουν ότι η ίδια πρωτοστάτησε στο χτύπημα των αγώνων μας! Με τις αλλεπάλληλες επιθέσεις των ΜΑΤ σε εστιακούς φοιτητές, τις επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές, τους δύο συμφοιτητές μας που ακόμα δικάζονται με ανυπόστατες κατηγορίες επειδή τόλμησαν να αντισταθούν στη συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη ΣΥΡΙΑ.

Το άσυλο δεν είναι “κούφιο γράμμα”, είναι η ασπίδα για την προάσπιση των αγώνων μας, που βάζουν στο στόχαστρο αυτή την πολιτική, διεκδικούν τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή! Για αυτό και μόνο οι Φοιτητικοί Σύλλογοι μέσα από το συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μπορούν να το υπερασπιστούν!

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ενωμένοι χτυπάνε τους αγώνες μας, σαρώνουν τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή! Ενωμένοι θα δώσουμε την απάντησή μας!

Καλούμε τους φοιτητές να ισχυροποιήσουν τη συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση, να δυναμώσει η συζήτηση μέσα από τις γενικές συνελεύσεις, συνελεύσεις τμημάτων και ετών, να πληθύνουν οι εστίες αντίστασης σε κάθε ίδρυμα και τμήμα! Να κάνουμε τους συλλόγους μας κάστρα αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση! Να μπλοκάρουμε την κατάργηση του ασύλου!».