Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με τέτοιο θάψιμο καρφώνονται…

Δεν υπάρχουν κάθε μέρα τέτοια γεγονότα ξεχωριστής σημασίας και μάλιστα με αντιπολεμικό περιεχόμενο… Κι όμως «κατάφεραν» τα ΜΜΕ στη χώρα μας να το θάψουν! Μιλάμε για την αποστολή του ΠΑΜΕ στο Βελιγράδι που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο για τα 25 χρόνια από τη ΝΑΤΟική επιδρομή το 1999, στην τότε Γιουγκοσλαβία.

Στη Σερβία, μάλιστα, η δραστηριότητα της αποστολής συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον, με τα τοπικά ΜΜΕ να την καλύπτουν με εκτενή ρεπορτάζ, με βίντεο και εικόνα. Εκατοντάδες εργαζόμενοι από τη χώρα μας έγιναν δεκτοί με θέρμη από τους Σέρβους συναδέλφους τους και τα συνδικάτα τους, κάτι που τόσο η κρατική ΕΡΤ όσο και τα ιδιωτικά ΜΜΕ «εξαφάνισαν».

Σημειώνεται ότι το ΠΑΜΕ έστειλε πλούσιο υλικό, με φωτογραφίες, βίντεο και ανακοινώσεις. Ομως, όπως φαίνεται, το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα αυτής της δράσης, το γεγονός ότι κάθε σταθμός της αποστολής αναδείκνυε τη θηριωδία των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ σε βάρος του λαού της Γιουγκοσλαβίας, έπεφτε «βαρύ» στην κυβέρνηση και τα ευρωατλαντικά επιτελεία, οπότε έπεσε «σιγή ασυρμάτου»…

Τα ίδια μέσα, βέβαια, νυχθημερόν λιβανίζουν τη βαθιά εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ξεπλένουν το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και διαδίδουν αμάσητα τα γνωστά fake news του πολέμου.

Αναμενόμενο λοιπόν να μη βρουν χώρο ούτε για «μονόστηλο» για αυτήν τη σπουδαία αντιπολεμική πρωτοβουλία των σωματείων, αποδεικνύοντας ξανά ότι η διαστρέβλωση, η αποσιώπηση και η συκοφάντηση της λαϊκής κινητοποίησης πάνε χέρι – χέρι με τη στήριξη των βάρβαρων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Απλά, με τέτοιο θάψιμο …καρφώνονται κιόλας.

Πηγή: Ριζοσπάστης

 

Χειρόγραφα θανάτου, νουβέλα νουάρ του Αλέκου Χατζηκώστα