Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μπέτυ Μοσχονά, διέπρεψε στην επιθεώρηση

Στις 6 Δεκεμβρίου 2006 «έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός Μπέτυ Μοσχονά που διέπρεψε στην επιθεώρηση. Γεννήθηκε το 1927 στην Πάτρα και πρωτοεμφανίστηκε το 1952 με το θίασο του Μίμη Κοκκίνη στο έργο «Τρία μοντέρνα κορίτσια». Επειτα ασχολήθηκε με την επιθεώρηση, παίζοντας πλήθος κωμικών ρόλων. Η τελευταία της εμφάνιση ήταν στην «Αποθήκη», στο «Αναμείνατε στο ακουστικό σας» (1997- 1998 – 1999).

Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το έκανε το 1955 στο μελό του Φίλιππα Φυλακτού «Καταδικασμένη και από το παιδί της», ενώ ξεχώρισε για την ερμηνεία της στην ταινία του Κώστα Ασημακόπουλου «Η περιπτερού» (1970) με συμπρωταγωνίστρια την Γεωργία Βασιλειάδου. Στην τηλεόραση εμφανίσθηκε σε πολλές σειρές («Μαντάμ Σουσού», «Ντόλτσε Βίτα» κ.ά.).

Επαιξε στο «Ακροπόλ» και στο «Μπουρνέλη» σε έργα των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου, Γιαλαμά – Θίσβιου – Πρετεντέρη, Ασημακόπουλου – Σπυρόπουλου – Παπαδούκα. Στην οπερέτα του Β. Σκότο «Αυτοκρατορικές βιολέτες», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς (1962 – 1963) κράτησε το ρόλο της Σεραφίνας. Υπήρξε συνθιασάρχης με τις αδελφές Καλουτά, τον Ορέστη Μακρή και την Ρένα Ντορ, στο έργο «Ντόλτσε βίτα στην Αθήνα», συνθιασάρχης με τους Σοφία Βέμπο, Ρένα Ντορ, Αλέκο Λειβαδίτη, Κούλη Στολίγκα και τον σύζυγό της Τάκη Μηλιάδη, και συνθιασάρχης με τους Ρένα Βλαχοπούλου και Βασίλη Αυλωνίτη.