Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μόσχα: Οι ΗΠΑ στρατολογούν τζιχαντιστές του ISIS και τους στέλνουν στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν ξεκινήσει να μεταφέρουν πολεμιστές του «Ισλαμικού Κράτους» (ISIS) στην Ουκρανία. Αυτήν την πληροφορία έδωσαν χθες οι μυστικές υπηρεσίες Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσίας (SVR RF), προσθέτοντας ότι παρόμοιες ομάδες τζιχαντιστών αναμένεται να φτάσουν από τη Βόρεια Αφρική στην Ουκρανία, μέσω Πολωνίας.

Σύμφωνα με την εν λόγω πληροφορία, πρωτού μεταβούν στην Ουκρανία τα επίλεκτα μέλη του ISIS έλαβαν ειδική εκπαίδευση απο τον αμερικανικό στρατό στη βάση Αλ Τανφ της Συρίας.

Οι ρώσοι αναφέρουν ότι πρόκειται για μέλη του ISIS που είχαν συλληφθεί κατά την διάρκεια του πολέμου στην Συρία και τα οποία αποφυλακίστηκαν στα τέλη του 2021 προκειμένου να εκπαιδευτούν και να πολεμήσουν σε ενδεχόμενο πόλεμο ενάντια στη Ρωσία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, στην Ουκρανία βρίσκονται ήδη χιλιάδες μισθοφόροι ιδιωτικών εταιρειών που εντάσσονται στον ουκρανικό στρατό, ενώ περίπου 200 εθελοντές από την Κροατία που μπήκαν στη χώρα μέσω Πολωνίας έχουν στρατολογηθεί από εθνικιστικά-ακροδεξιά τάγματα.

thecradle.co

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα