Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νύχτα έντασης στο αστυνομοκρατούμενο ΑΠΘ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε στρατόπεδο των δυνάμεων καταστολής μετατράπηκε το βράδυ το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και η τριγύρω περιοχή, με το πρόσχημα της περιφρούρησης των εργασιών για την ανέγερση της περίφημης βιβλιοθήκης στον χώρο που βρισκόταν η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Σύμφωνα με μαρτυρίες και πληροφορίες τοπικών μέσων, στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το πανεπιστήμιο πραγματοποιούνταν συστηματικοί έλεγχοι διερχόμενων ατόμων, οι περισσότεροι από αυτούς φοιτητές, ενώ πραγματοποιήθηκαν και τουλάχιστον 30 προσαγωγές ατόμων, που περνούσαν έξω από το πανεπιστήμιο ή επιχειρούσαν να μπουν μέσα. Έτσι, χθες το βράδυ η ΕΛ.ΑΣ. δεν περιορίστηκε απλά στο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ), όπου βρίσκεται η υπό κατασκευή βιβλιοθήκη, αλλά υπηρέτησε με ιδιαίτερο ζήλο το δόγμα του νόμου και τάξης της κυβέρνησης στο σύνολο των χώρων του πανεπιστημίου.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρισκόταν φοιτητικό πάρτι στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής, το οποίο συγκέντρωσε χιλιάδες νέους και νέες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, περίπου στις τρεις τα ξημερώματα, ομάδα 60-70 ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στις δυνάμεις των ΜΑΤ, που βρίσκονταν μπροστά από την είσοδο ΣΘΕ, με την αστυνομία να απαντάει με εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ κινητοποιήθηκε και η «Αύρα» για όση ώρα διήρκησαν οι συγκρούσεις και το κυνηγητό μέσα στο ΑΠΘ. Η βασική εστία των συγκρούσεων ήταν το προαύλιο του Αστεροσκοπείου στην πανεπιστημιούπολη.

Λίγη ώρα αργότερα, η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε επιπλέον επτά προσαγωγές.

Πηγή: efsyn.gr

Κώστας Καρυωτάκης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση