Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός: Χρειαζόμαστε μια δημοτική αρχή σύμμαχο του λαού και όχι εχθρό του (ΦΩΤΟ)

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Πηνελόπης Δέλτα στους Ελληνορώσους μίλησε το απόγευμα της Τρίτης 19 Σεπτέμβρη ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Επίσης, παρέμβαση έκανε και ο Βασίλης Ραπτάκης, σύμβουλος της 7ης Δημοτικής Κοινότητας και εκ νέου υποψήφιος.

Ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε στην ανάγκη ισχυροποίησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Δήμο και Περιφέρεια γιατί «χρειαζόμαστε μια δημοτική αρχή σύμμαχο του λαού και όχι εχθρό του». Ανέδειξε τις επιπτώσεις στους κατοίκους της Αθήνας των βασικών αποφάσεων της απερχόμενης δημοτικής αρχής Μπακογιάννη που στηρίχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Αποφάσεις όπως ο «Μεγάλος Περίπατος», η Διπλή Ανάπλαση και η προώθηση του στόχου Αθήνα-πόλη πρότυπος τουριστικός προορισμός, που «δείχνουν τις προτεραιότητές τους που δεν αφορούν τις ανάγκες των πολλών, όλων όσοι ζουν και εργάζονται σε αυτή την πόλη, στην πόλη που μεγαλώνουν και μορφώνουν τα παιδιά τους, αλλά τις ανάγκες και τα κέρδη των λίγων, των ξενοδόχων, των εταιρειών βραχυχρόνιας μίσθωσης, του real estate και των μεγαλοεργολάβων».

«Στις προτεραιότητές τους δεν υπάρχουν οι ανάγκες των παιδιών αυτής της πόλης για ασφαλή σχολεία, ούτε αυτές των κατοίκων για ελεύθερους χώρους πρασίνου, αθλητισμού και αναψυχής», τόνισε ο Ν. Σοφιανός και έφερε ως παράδειγμα το Πάρκο Γουδή συνολικής έκτασης 916 στρεμμάτων που παραχωρήθηκαν από τον Ελληνικό Στρατό στον Δήμο Αθήνας και από αυτά τα 450 στρέμματα δεν έχουν καν παραδοθεί με ευθύνη του δήμου που δεν έχει προχωρήσει στις αντίστοιχες ενέργειες στο Κτηματολόγιο. Μάλιστα στην έκταση προς παράδοση υπάρχουν και δυο στρατόπεδα με υψηλό πράσινο και λειτουργικά κτίρια που επίσης μπορούν να αξιοποιηθούν. «Από το 1977 που παραχωρήθηκε η έκταση στον δήμο», σχολίασε, «έχουν περάσει υπουργοί και δήμαρχοι όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν, αλλά η ανάγκη των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για πάρκο ελεύθερο και προσβάσιμο δεν έχει καλυφθεί».

Ο Νίκος Σοφιανός αναφέρθηκε επίσης αναλυτικά στις προτάσεις και τις τοποθετήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όλα τα προηγούμενα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη σχολική στέγη και τη διεύρυνση του δικτύου των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, τα μέτρα προστασίας των λαϊκών νοικοκυριών και τη στήριξη των μικρών επαγγελματιών της πόλης, την ανάγκη διεκδίκησης και αξιοποίησης κάθε τετραγωνικού μέτρου ελεύθερου χώρου πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού, την ενίσχυση με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε μια σειρά κρίσιμες υπηρεσίες του δήμου, καθώς και στη στήριξη των αιτημάτων κατοίκων, φορέων και συλλόγων της πόλης.

Με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες, τόνισε ότι χρειάζεται να γίνουν συνολικότερες παρεμβάσεις τόσο σε επίπεδο δήμου όσο και σε αυτό της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, ενώ εξήγησε ότι για το δίκτυο ομβρίων υδάτων δεν υπάρχει καν ολοκληρωμένη χαρτογράφηση. Μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχουν περιοχές στον δήμο που δεν υπάρχουν καθόλου αγωγοί ομβρίων υδάτων, ενώ σε άλλες περιοχές αυτοί είναι κατασκευασμένοι από τη δεκαετία του ‘60 με διατομές που δεν καλύπτουν πια τις νέες συνθήκες.

Ο Β. Ραπτάκης αναφέρθηκε σε ζητήματα της περιοχής και στις παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Κοινοτικό Συμβούλιο της 7ης Κοινότητας. Ειδική αναφορά έκανε στην απόφαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου όπου από κοινού οι σύμβουλοι του κυβερνητικού δημάρχου μαζί με εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν για το οικόπεδο 1.160 τ.μ. που ήταν προς απαλλοτρίωση (Καμπούρογλου και Ξενοπούλου) να έρθουν σε συνεννόηση με την ιδιοκτήτρια τράπεζα για την εξαγορά έως του ποσού του 1,5 εκατ. ευρώ και σημείωσε ότι αποφάσισαν, σε περίπτωση μη συμφωνίας, η αρμόδια υπηρεσία ρυμοτομικού σχεδίου να προχωρήσει στη μετατροπή του από κοινόχρηστο χώρο πρασίνου σε οικοδομήσιμο χώρο. Επιπλέον, μίλησε για το αίσχος της στέγασης των νηπίων στα 156ο, 157ο και 158ο Νηπιαγωγεία σε κοντέινερ που αποφασίστηκε ως προσωρινή λύση για την κάλυψη των αναγκών της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και βρίσκονται εκεί …προσωρινά ήδη για τρία χρόνια, ενώ δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων για τη στέγασή τους.

Πηγή: 902.gr