Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μ. Συντυχάκης: Παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα για το δυστύχημα στη Λιβύη (VIDEO)

«Εμείς θέσα­με ερω­τή­μα­τα για τα οποία δεν πήρα­με απά­ντη­ση», για το πολύ­νε­κρο δυστύ­χη­μα στη Λιβύη, τόνι­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Μανώ­λης Συντυ­χά­κης, μιλώ­ντας στην ΕΡΤ1.

«Για­τί η ελλη­νι­κή απο­στο­λή ταξί­δευε με ένα του­ρι­στι­κό βαν;», «υπήρ­χε ή όχι συνο­δευ­τι­κό όχη­μα;», «για­τί ήταν σε ένα όχη­μα όλα τα μέλη της απο­στο­λής;», «υπήρ­χαν επι­χει­ρη­σια­κές ευθύ­νες για αυτή την τρα­γω­δία;», ήταν μερι­κά από τα ερω­τή­μα­τα που έθε­σε ο Μ. Συντυ­χά­κης στην τηλε­ο­πτι­κή του παρέμβαση.

Με αφορ­μή τις ανα­κοι­νώ­σεις του πρω­θυ­πουρ­γού από τη ΔΕΘ, προει­δο­ποί­η­σε ότι θα ξεκι­νή­σει πογκρόμ στους αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους. «Αν θέλου­με να πιά­σου­με το κεφά­λι και όχι τη μαρί­δα, ας επι­βάλ­λει φορο­λο­γία 45% στο μεγά­λο κεφά­λαιο», είπε σχο­λιά­ζο­ντας τη συζή­τη­ση περί «πάτα­ξης της φοροδιαφυγής».

Ανα­φέρ­θη­κε επί­σης στο αντερ­γα­τι­κό έκτρω­μα που έρχε­ται αύριο στη Βου­λή, το οποίο «σαρώ­νει τα πάντα», υπεν­θυ­μί­ζο­ντας τις δηλώ­σεις του υπουρ­γού Εργα­σί­ας ότι το οκτά­ω­ρο είναι παλιο­μο­δί­τι­κο. Συμπλή­ρω­σε ακό­μη πως το σχέ­διο νόμου «είναι και απερ­γο­κτό­νο», καθώς «χτυ­πά­ει ευθέ­ως το απερ­για­κό δικαίωμα».

Σχο­λιά­ζο­ντας τις εξε­λί­ξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, υπο­γράμ­μι­σε πως «το ζήτη­μα δεν είναι ο κ. Κασ­σε­λά­κης ως πρό­σω­πο. Το ζήτη­μα είναι η πορεία και η δια­δρο­μή του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρό­νια, για να φτά­νει να εκλέ­γει ‑αν τελι­κά συμ­βεί- προ­έ­δρους σαν τον κ. Κασ­σε­λά­κη, ο οποί­ος είναι εφο­πλι­στής, υπο­στη­ρι­κτής του Μπάι­ντεν, του κ. Μητσο­τά­κη κατά τα λεγό­με­να του, και με πολύ αντι­δρα­στι­κές θέσεις σε πολ­λά ζητή­μα­τα όπως για τον μισθο­φο­ρι­κό στρα­τό». Όπως είπε, αυτή την πορεία την υπη­ρέ­τη­σε ο «όλος ΣΥΡΙΖΑ» και οι υπό­λοι­ποι υπο­ψή­φιοι που τώρα πέφτουν από τα σύννεφα.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο