Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξεφτίλες: «Τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο»

Θυμάστε την αθλιότητα που είχε διαπράξει ο ΣΚΑΪ τον Σεπτέμβρη του 2013, λίγες ώρες μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες στο Κερατσίνι, όταν έπαιζε την είδηση με την λεζάντα «Τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο»;

Λίγη από την… δόξα του ΣΚΑΪ θέλησε να κλέψει, ως φαίνεται, η εφημερίδα «Εστία» σημερα, Τετάρτη 2 Φλεβάρη, αναφερόμενη στην στυγνή δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη με τον τίτλο: «Άγρια δολοφονία 18χρονου για το ποδόσφαιρο».

Ντράπηκε και η ντροπή με την απύθμενη υποκρισία τους.

Όχι, κύριοι. Ούτε ο Παύλος, ούτε ο Άλκης δολοφονήθηκαν «για το ποδόσφαιρο». Ο Φύσσας δολοφονήθηκε από τα χρυσαυγίτικα καθάρματα, τους Ναζί, τους οποίους το αστικό σύστημα «εκκόλαπτε» επί χρόνια ως μαντρόσκυλο ενάντια στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες, ενάντια σε όσους είναι «διαφορετικοί».

Ο Άλκης δολοφονήθηκε από αδίστακτους χουλιγκάνους που «γεννιούνται» και «τρέφονται» στο θερμοκήπιο της παρακρατικής βίας που υποθάλπτει το σάπιο κράτος σας και οι μηχανισμοί του. Είναι η ίδια βία που συντηρούν οι ΠΑΕ, οι ανώνυμες εταιρείες μεγαλοεφοπλιστών και των βιομηχανών-επενδυτών, προκειμένου να έχουν «οπαδικούς στρατούς» στην υπηρεσία τους, για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.

Η φράση «τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο» είναι τόσο άθλια και τόσο επαίσχυντη, όσο εκείνη η βαθύτατα μικροαστική υποκρισία του τύπου «τι δουλειά είχε εκεί;» («τι ήθελε στο πάρτυ;», «τι δουλειά είχε στο ξενοδοχείο», «τι ζητούσε στου Χαριλάου;», «τι δουλειά είχε τέτοια ώρα στα Εξάρχεια», κλπ) που «ξεπλένει» τους θύτες και πυροβολεί τα θύματα.

Όχι, λοιπόν, κύριοι: Δεν τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο. Τον ένοχο για το έγκλημα θα το βρείτε στο σάπιο σύστημα που στηρίζετε, αυτό που «γεννά» κοινωνίες φασιστών, μισάνθρωπων ρατσιστών, αδίστακτων χουλιγάνων.

Κοιταχτείτε στον καθρέφτη και μπορεί να αναγνωρίσετε τους ηθικους συναυτουργούς της σαπίλας που ζούμε.

Βίντεο-ντοκουμέντο από την στιγμή της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη (VIDEO)

Βετεράνοι ποδοσφαιριστές: «Καμία ανοχή σε οπαδούς που σπέρνουν το μίσος, τη βία, το ναζιστικό δηλητήριο»