Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ουζμπεκιστάν: Σοκαριστικό βίντεο με μητέρα να πετάει το παιδί της σε κλουβί αρκούδας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκ έχει προκαλέσει ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και καταγράφηκε σε ζωολογικό κήπο στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν.

Στο βίντεο φαίνεται μια γυναίκα να κρατάει ένα μικρό παιδί, πάνω από τον περιφραγμένο χώρο μιας τεράστιας αρκούδας. Όπως φαίνεται ευκρινέστατα το παιδί βρίσκεται μεταξύ της μητέρας του, του κάγκελου του κλουβιού και του κενού.

Ξαφνικά η μητέρα πιάνει το κοριτσάκι από το πόδι, το αφήνει να αιωρηθεί λίγο στο κενό και το παρατάει να πέσει από ύψος μέσα στο κλουβί της αρκούδας.

Ευτυχώς για το μικρό κορίτσι, η αρκούδα τρόμαξε από την πτώση και έτρεξε να φύγει, ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου. Η τρίχρονη τραυματίστηκε από την πτώση, όμως αποτροπιασμό προκαλεί η πράξη της γυναίκας και το τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση που η μεγάλη καφέ αρκούδα πλησίαζε με άγριες διαθέσεις το κοριτσάκι.

Με βάση το βίντεο σαν αποδεικτικό υλικό, η «μητέρα» αντιμετωπίζει την κατηγορία περί απόπειρας ανθρωποκτονίας, της αφαιρέθηκε η επιμέλεια του παιδιού ενώ κινδυνεύει μέχρι και σε 15 έτη φυλάκισης.

Ναπολέων Σουκατζίδης Το μεγαλείο ενός αγωνιστή της Αντίστασης, του Θέμου Κορνάρου