Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πως τους πετσόκοψες έτσι Γενικέ Γραμματέα; ΚΚΕ vs Παπαρατσένκο 5–0

Εκνευ­ρι­σμό στα αστι­κά επι­τε­λεία των… «παπα­ρα­τσέν­κο» του αντι­κομ­μου­νι­σμού προ­κά­λε­σε η χθε­σι­νή, από βήμα­τος της Βου­λής, ανα­φο­ρά του Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κου­τσού­μπα στα δήθεν… «απο­κα­λυ­πτι­κά δημο­σιεύ­μα­τα» για την δρά­ση του ΔΣΕ και του ΚΚΕ.

Νόμι­ζαν, βλέ­πε­τε, ότι μπο­ρούν να επα­να­λαμ­βά­νουν τις ανό­η­τες και ψευ­δε­πί­γρα­φες συκο­φα­ντί­ες τους ενά­ντια στην ιστο­ρία του ΚΚΕ, του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ, να σπέρ­νουν αντι­κομ­μου­νι­στι­κό δηλη­τή­ριο και να μένουν στο απυ­ρό­βλη­το. Φυσι­κά, το ΚΚΕ έχει απα­ντή­σει εμπε­ρι­στα­τω­μέ­να, μέσα από την ιστο­ρι­κή έρευ­να, στους διά­φο­ρους, εγχώ­ριους και διε­θνείς, «παπα­ρα­τσέν­κο».

Μόνο που χθες ο Δ. Κου­τσού­μπας τους… «γλέ­ντη­σε» και μέσα στη Βου­λή. Τους ήρθε από ‘κει που δεν το περί­με­ναν, με τρό­πο που δεν περί­με­ναν, γι’ αυτό και σήμε­ρα σκού­ζουν σαν τις «μωρές παρθένες».

«Εκνευ­ρι­σμός στο ΚΚΕ για τα ντο­κου­μέ­ντα του Εμφυ­λί­ου» και «προ­σβο­λή» προς το πρό­σω­πο του ιστο­ρι­κού Σερ­γκέι Ρατσέν­κο γρά­φει σήμε­ρα το «protagon.gr» και εμείς ρωτά­με: Που τα βρή­κα­τε αυτά τα φυντά­νια εκεί στο «Protagon»; Όχι πως μας κάνει εντύπωση…

Οι αστοί δημο­σιο­λό­γοι έχουν συνη­θί­σει, χρό­νια τώρα, να υβρί­ζουν, να συκο­φα­ντούν, να επι­χει­ρούν να υπο­βαθ­μί­σουν το ΚΚΕ και τους κομ­μου­νι­στές. Όταν όμως το ΚΚΕ, δια στό­μα­τος του Γενι­κού Γραμ­μα­τέα, τους απα­ντά στην γλώσ­σα που κατα­λα­βαί­νουν, τότε παρι­στά­νουν τις θιγ­μέ­νες αρσα­κειά­δες. Και «παπα­ρα­τσέν­κο» και υπο­κρι­τές. «Αυτοί είστε», που θα λεγε και ο Γεν. Γραμματέας.

Απο­δει­κνύ­ε­ται ότι «ξύλι­νη» δεν είναι η γλώσ­σα που χρη­σι­μο­ποιεί το ΚΚΕ, που λέει τα πράγ­μα­τα με το όνο­μα τους, αλλά η γλώσ­σα του αντι­κομ­μου­νι­σμού που για να χτυ­πή­σει το Κόμ­μα της εργα­τι­κής τάξης ανα­μα­σά τα ίδια χιλιοει­πω­μέ­να ψέμα­τα εδώ και δεκα­ε­τί­ες. Εβδο­μή­ντα και πλέ­ον χρό­νια, βγά­ζουν και ξανα­βγά­ζουν απ’ το σεντού­κι τους τις ίδιες σκου­ρια­σμέ­νες συκο­φα­ντί­ες για το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, το ΔΣΕ, το ΚΚΕ, τις οποί­ες κάθε φορά βαφτί­ζουν «απο­κα­λυ­πτι­κά δημο­σιεύ­μα­τα» και «νέα στοιχεία».

Χρή­σι­μο εργα­λείο ο αντι­κομ­μου­νι­σμός, συν τοις άλλοις, για να θολώ­νει τα νερά, να απο­προ­σα­να­το­λί­ζει το λαό και να «γαμά την συζή­τη­ση» (όπως πολύ πετυ­χη­μέ­να είχε πει κάπο­τε ο Σπ. Χαλ­βα­τζής σε εκπο­μπή του Χατζη­νι­κο­λά­ου) γύρω από τα πραγ­μα­τι­κά λαϊ­κά προβλήματα.

Ε, δεν θα τους κάνου­με τη χάρη…

Τι σημαί­νει η λέξη «παπα­ριά»; – Πόσο χυδαία είναι;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο