Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ουκρανία: Μαθήματα «δημοκρατίας» απ’ τον Ζελένσκι – Απαγόρευση δράσης για 11 πολιτικά κόμματα

Σε άλλο ενα… μάθημα «δημοκρατίας» προχώρησε χθες ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοινώνοντας την απαγόρευση 11 πολιτικών κομμάτων τα οποία χαρακτηρίστηκαν «αντιφιλελεύθερα» και «φιλορωσικά»!

«Δεδομένου του πλήρους κλίμακας πολέμου και των δεσμών ορισμένων πολιτικών δομών με αυτό το κράτος (τη Ρωσία), το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας αποφάσισε να αναστείλει οποιαδήποτε δραστηριότητα ορισμένων πολιτικών κομμάτων», είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα την Κυριακή.

Στα κόμματα των οποίων η δράση αναστέλλεται είναι μεταξύ των οποίων η «Πλατφόρμα της Αντιπολίτευσης» (Opposition Platform – For Life), ένα από τα μεγαλύτερα φιλορωσικά κόμματα με εκπροσώπους στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας, καθώς και τα Opposition Bloc, Party of Sharia, Ours, Left Opposition, Union of Left Forces, State, Progressive Socialist Party of Ukraine, Socialist party Ukraine, Socialists, και Vladimir Saldo.

Υπενθυμίζεται ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας είχε απαγορευτεί με νόμο το 2015 ενώ έκτοτε, δεν σταμάτησαν οι διώξεις του αστικού κράτους κατά της δράσης των κομμουνιστών.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων