Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε o Pelusa Diegο Armando – Ντιέγκο Μαραντόνα

Σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο προκαλεί η είδηση ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Την είδηση μετέδωσε πρώτο έγκυρο αθλητικό μέσο ενημέρωσης από την Αργεντινή και σε λίγα δευτερόλεπτα έκανε τον γύρο του κόσμου.
Δεκάδες φίλαθλοι που λάτρευαν τον θεό του ποδοσφαίρου έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη τους στο twitter.

Πριν λίγες ημέρες, ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε υποβληθεί σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, μετά από εμφάνιση αιματώματος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Clarin της Αργεντινής, «τις τελευταίες ώρες ο Ντιέγκο αντιμετώπισε πολύ σοβαρά καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να σπεύσουν ασθενοφόρα στο σπίτι του». Ωστόσο δεν κατάφεραν να τον σώσουν, αφού έφυγε από ανακοπή καρδιάς.

Η είδηση του θανάτου του θρύλου του αργεντίνικου ποδοσφαίρου προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο καθώς ο θρυλικός Μαραντόνα, υπήρξε μια εμβληματική μορφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου κι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος.
Για πολλούς ήταν ο κορυφαίος και αγαπήθηκε όσο λίγοι, σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Ο τεράστιος Ντέγκο Μαραντόνα, το θρυλικό 10άρι της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής και της Νάπολι «έφυγε» τόσο νωρίς, σε ηλικία μόλις εξήντα ετών.

Diego Maradona

Την είδηση του θανάτου του Μαραντόνα, μετέδωσε και η Ole, – από τις πιο έγκυρες εφημερίδες της Αργεντινής, με το ρεπορτάζ ν’ αναφέρει πως αιτία θανάτου ήταν η καρδιακή ανακοπή.

Πάντα με βάση τα όσα μεταδίδουν τα αργεντίνικα μέσα ενημέρωσης, ο Ντιέγκο Μαραντόνα υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του και αυτή την φορά δεν κατάφερε να βγει νικητής.

Ήρθε η μέρα, η ώρα, η στιγμή
Αυτό που προσευχήθηκε ο κόσμος ποδοσφαίρου να μη συμβεί ποτέ. Ο Diego μας άφησε, ένα καρδιοαναπνευστικό μας τον πήρε στα 60 του.
Ήταν στο σπίτι του στο Tigre όπου είχε εγκατασταθεί αφού είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για ένα λανθάνον αιμάτωμα στις 4 Νοεμβρίου.
Και αυτή τη φορά, δεν μπόρεσε να σωθεί.

Pelusa Diego

Ο Ντιέγκο μας άφησε, και μαζί του πήρε το ποδόσφαιρο. Επειδή τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Ποτέ πια. Ο θάνατος του Pelusa σηματοδοτεί το πριν και το μετά.
Και το χτύπημα ακούγεται σε όλα τα γεωγραφικά πλάτη.

Ο Νοέμβριος ήταν δύσκολος από τις αρχές του μήνα, με τη νοσηλεία στο ιδιωτικό σανατόριο στο La Plata και την επακόλουθη μεταφορά στην κλινική Olivos για να αντιμετωπιστεί χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι.
Η επιτυχία της ήταν μια μερική ανακούφιση.
Τον περίμενε μια δύσκολη ανάρρωση.
Η καρδιά του δεν κράτησε.

Περισσότερα σε λίγο