Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Έφυγε» ο Θεός… Αντίο Ντιέγκο Μαραντόνα… Δε θα σε ξεχάσουμε

Ντιέ­γκο Αρμά­ντο Μαρα­ντό­να, ένας από τους σπου­δαιό­τε­ρους ποδο­σφαι­ρι­στές όλων των επο­χών, για ορι­σμέ­νους ο μεγα­λύ­τε­ρος, πέθα­νε σήμε­ρα Τετάρ­τη (25/11) σε ηλι­κία 60 ετών, ύστε­ρα από ανα­κο­πή. Μάγος της μπά­λας και αυτο­κα­τα­στρο­φι­κός ταυ­τό­χρο­να, αγα­πή­θη­κε όσο λίγοι από εκα­τομ­μύ­ρια φιλά­θλους σε όλο τον κόσμο.

Στις αρχές Νοεμ­βρί­ου ο θρύ­λος του ποδο­σφαί­ρου της Αργε­ντι­νής είχε κάνει επέμ­βα­ση στον εγκέ­φα­λο ενώ οκτώ μέρες μετά την εγχεί­ρι­ση, είχε πάρει εξι­τή­ριο από την κλι­νι­κή στην οποία νοση­λευό­ταν για να συνέ­χι­ζε σπί­τι τηνι ανάρ­ρω­σή του.

Γεν­νη­μέ­νος στις 30 Οκτω­βρί­ου 1965 στο Μπου­έ­νος Άιρες, όχι μόνο άφη­σε το στίγ­μα του στην ιστο­ρία του ποδο­σφαί­ρου αλλά συνα­γω­νί­στη­κε με τον Πελέ για τον τίτλο του κορυ­φαί­ου όλων των επο­χών στον βασι­λιά των σπορ και είχε αμέ­τρη­τους θαυ­μα­στές σε κάθε γωνιά του πλα­νή­τη„ προ­κα­λώ­ντας απέ­ρα­ντη θλί­ψη με τον αδό­κη­το χαμό του.

Είναι γνω­στή η τάπα των Αργε­ντί­νων όταν οι Βρα­ζι­λιά­νοι υπο­στη­ρί­ζουν πως «ο Θεός έστει­λε τον #Πελέ στη Γη για να διδά­ξει ποδό­σφαι­ρο» «Μα, ο #Ντιέ­γκο δεν έστει­λε κανέ­ναν» κι έτσι κατα­λα­βαί­νει κανείς για το μέγε­θος του μύθου… #Μαρα­ντο­να

Την είδη­ση της απώ­λειας του “Ντιε­γκί­το” ή αλλιώς του αγα­πη­μέ­νου όλων “Πίμπε Ντ’Ό­ρο” (Χρυ­σού Παι­διού) την έδω­σε πρώ­τη η εφη­με­ρί­δα της πατρί­δας του “Clarin” και την ανα­δη­μο­σί­ευ­σαν όλα σχε­δόν τα αθλη­τι­κά μέσα του πλανήτη.

Όπως ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά “ο Μαρα­ντό­να, ενώ ήταν στο σπί­τι του στο προ­ά­σιο Σαν Αντρές του Μπου­έ­νος Άιρες”, είχε πρό­βλη­μα αναπνευστικό.

Έξι ασθε­νο­φό­ρα έσπευ­σαν στην κατοι­κία του για να του προ­σφέ­ρουν τις πρώ­τες βοή­θειες. Με τον Μαρα­ντό­να ήταν μαζί η κόρη του Ντάλμα”.

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβε­λα­αρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο