Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρατσιστικό παραλήρημα για το ναυάγιο από αγεωγράφητη υποψήφια βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης»

Ο εθνικισμός και ο ρατσισμός πηγαίνουν συχνά χέρι-χέρι με την αμορφωσιά και την άγνοια. Πρόσφατο παράδειγμα αυτού αποτελεί μια υποψήφια βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» η οποία, στην προσπάθειά της να χύσει ρατσιστικό δηλητήριο για το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου… μπέρδεψε τις χώρες.

Με ανάρτησή της, η υποψήφια βουλευτής του Βελόπουλου στο νομό Φωκίδας Ιωάννα Καποδίστρια, αναρωτήθηκε για το δρομολόγιο που είχε το σαπιοκάραβο που μετέφερε τους μετανάστες και πρόσφυγες.

«Από Λιβύη είπαν ότι πήγαιναν… Ιταλία μέσω Ελλάδας;;; Και να θες να το πιστέψεις ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ βρε παιδιά!!!» έγραψε και συνόδευσε το σχόλιό της μια διαδρομή στο χάρτη που ξεκινά από το Μαρόκο και φτάνει μέχρι την… Κωνσταντινούπολη! Θαυμάστε την!

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το εν λόγω ακροδεξιό «φυντάνι» προβαίνει σε ρατσιστικές και εθνικιστικές αναρτήσεις. Για το ίδιο θέμα αποκαλεί τους ημιθανείς πρόσφυγες τους οποίους περίμεναν ασθενοφόρα στο λιμάνι της Καλαμάτας «εισβολείς» επισημαίνοντας ότι… «πάνω από 10 ασθενοφόρα» τους περιμένουν, και καταλήγει: «Εντελώς ενημερωτικά, όχι για να μην λέτε ότι δεν έχουμε ασθενοφόρα!!!».

Ο λαός, η νεολαία, οφείλει να απομονώσει τον εθνικισμό, το ρατσισμό και τους πολιτικούς του εκφραστές όπως κι΄αυτοί εμφανίζονται (Βελόπουλος, ΝΙΚΗ, Σπαρτιάτες, Μπογδάνοι, κλπ).

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα