Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Έξι νεκροί, 20 τραυματίες από την επίθεση ενόπλου σε σχολείο – Ο δράστης αυτοκτόνησε

Ένοπλος σκότωσε έξι ανθρώπους σε σχολείο στη ρωσική πόλη Ιζέφσκ, ανέφερε με δήλωσή του στο Telegram το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κλάδος του υπουργείου Εσωτερικών που είναι αρμόδιος για την περιφέρεια της Ουντμουρτίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ιζέφσκ, ανακοίνωσε πως ο ένοπλος αυτοκτόνησε και πως 20 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ο κυβερνήτης της Ουντμουρτίας Αλεξάντρ Μπρετσάλοφ δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, πως άγνωστος εισέβαλε στο σχολείο και σκότωσε ένα φρουρό ασφαλείας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπάρχουν νεκροί και τραυματίες μεταξύ των μαθητών.

Στο σχολείο φοιτούν συνολικά 982 μαθητές και εργάζονται 80 εκπαιδευτικοί.

Νεότερη ενημέρωση

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν από ένοπλο σε σχολείο στην πόλη Ιζέφσκ της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, προσθέτοντας ότι ο δράστης αυτοκτόνησε.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο έγκλημα αυτό, ανάμεσά τους δύο φρουροί ασφαλείας του σχολικού ιδρύματος, δύο δάσκαλοι και πέντε ανήλικοι», ανέφερε η Ανακριτική Επιτροπή αυξάνοντας τον προηγούμενο απολογισμό των έξι νεκρών.

Το Ιζέφσκ, μια πόλη σχεδόν 650.000 κατοίκων, είναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας της Ουντμουρτίας στο κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, λίγο δυτικότερα της οροσειράς των Ουραλίων, που χωρίζει την Ευρωπαϊκή από την Ασιατική Ρωσία.

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας