Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σπ. Χαλβατζής: «Αύριο η Γυάρος θα ξυπνήσει μνήμες, αλλά θα δείξει και το φωτεινό αύριο που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος»

Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης του ΚΚΕ σε αυτούς που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους στη Γυάρο ώστε «να αντλούνται διδάγματα για το σήμερα, να εμπνέονται ιδιαίτερα οι νέοι στον αγώνα για το αύριο», αναφέρθηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ-3 ο Σπύρος Χαλβατζής, στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974.

Είναι εκδήλωση «εξαγωγής συμπερασμάτων για το σήμερα» καθώς τα σύννεφα του πολέμου στη γειτονιά μας δεν είναι απλά μαύρα, αλλά ρίχνουν φωτιά, σκοτώνουν ανθρώπους, είπε.

Έκανε μία αναδρομή στην πλούσια ιστορία του νησιού που το χαρακτήρισε ως «θανατονήσι», αφού περισσότεροι από 30 κομμουνιστές έχασαν εκεί τη ζωή τους και υπογράμμισε ότι φυλακίστηκαν συνολικά 18.000 αγωνιστές από το 1947 έως το 1951 αλλά και άλλοι 7.500 συλληφθέντες από τη χούντα.

«Ήταν αγωνιστές που πάλευαν για άλλη κοινωνία, για μια καλύτερη ζωή, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό και τον τόπο», είπε και κατέληξε λέγοντας «αύριο η Γυάρος θα ξυπνήσει μνήμες, αλλά θα δείξει και το φωτεινό αύριο που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος».