Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στους μαθητές και στα σχολεία ζητά ο Κυρ. Μητσοτάκης να ανατεθεί (υποχρεωτικά) η δασοπροστασία!!!

Ανάρτηση στο facebook έκανε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με προτάσεις για τα μέτρα προστασίας των δασών και αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Καμία αναφορά στις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, παραπέμπει τη δασοπροστασία στους μαθητές και τα σχολεία!!!

«Προληπτικός καθαρισμός των δασών από ο,τιδήποτε μπορεί να λειτουργήσει ως εύφλεκτη ύλη. Διάνοιξη και άλλων αντιπυρικών ζωνών και δασικών δρόμων και τοποθέτηση δεξαμενών ανεφοδιασμού των ελικοπτέρων τουλάχιστον στα οικολογικά κρίσιμα περιαστικά δάση της Αττικής. Κάθε σχολείο υποχρεωτικά θα συμμετέχει μια μέρα σε διαδικασία καθαρισμού δάσους. Η προστασία των δασών δεν διασφαλίζεται μόνο το καλοκαίρι, αλλά και πολλούς μήνες νωρίτερα».

Όλες οι κυβερνήσεις φρόντισαν η δασοπροστασία να αποσαθρωθεί. Στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής μειώνονται χρόνο με το χρόνο τα κονδύλια για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, διατηρούνται και αυξάνονται οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, αφήνοντας ουσιαστικά απροστάτευτα δάση, υποδομές, λαϊκές κατοικίες και περιουσίες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Χαρακτηριστική είναι η έλλειψη ζωνών πυροπροστασίας, οι κακοσυντηρημένοι δασικοί και αγροτικοί δρόμοι, αλλά και η συνολική έλλειψη σε μέσα πυρόσβεσης, που γίνεται πιο αισθητή όταν υπάρχουν ταυτόχρονα πολλές πυρκαγιές στη χώρα.

Δεν μπορεί ο Κυρ. Μητσοτάκης να υποσχεθεί προσλήψεις, εκσυγχρονισμό και ενίσχυση των μέσων πυρόσβεσης, γιατί και αυτός είναι στρατευμένος στην υπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Γιατί και αυτός στηρίζει τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που απαιτείται για την ανάκαμψη των κερδών και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.

Τα ματωμένο πλεόνασμα για τα οποία κόπτονται τόσο πολύ κυβέρνηση και ΝΔ, διαμορφώνεται εκτός όλων των άλλων περικοπών και από τις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης τόσο στο κομμάτι του εξοπλισμού όσο και σε αυτό των εργασιακών δικαιωμάτων των πυροσβεστών, που με αυτοθυσία δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες.