Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στον «Real FM»: «Να εκφραστεί η μέγιστη αλληλεγγύη στους λαούς Τουρκίας και Συρίας» (AUDIO)

Σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» και τον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου.

Αναφερόμενος στον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία υπενθύμισε πως το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει την ανάγκη να εκφραστεί η μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη στους δύο λαούς. «Και εμείς θα δούμε αποστολές συντρόφων μας εκεί, έχουμε επαφή με το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας και με το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας, ενημερωνόμαστε για την κατάσταση η οποία πραγματικά είναι τραγική», είπε.

Επίσης, υπογράμμισε πως πρέπει να αρθεί άμεσα το εμπάργκο που έχουν επιβάλει στη Συρία η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ. Συμπλήρωσε δε πως είναι απαράδεκτη και η στάση του Ερντογάν, ο οποίος την ώρα που συμβαίνει αυτή η τραγωδία βομβαρδίζει σεισμόπληκτες περιοχές.

Σχετικά με την τροπολογία για τους όρους συμμετοχής των κομμάτων στις εκλογές, τόνισε πως η κυβερνητική ρύθμιση είναι επικίνδυνη, καθώς επιδιώκει να ανοίξει γενική συζήτηση περί κομμάτων που δεν εξυπηρετούν την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Πρόσθεσε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στην ίδια κατεύθυνση με αυτήν της ΝΔ.

Για τις υποκλοπές σημείωσε πως το ΚΚΕ επιμένει στην αποκάλυψη του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει αυτόν τον βούρκο, το οποίο έχει την υπογραφή όλων των κομμάτων που έχουν κυβερνήσει. Υπενθύμισε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να προχωρήσει την έρευνα για τις υποκλοπές – «συνακροάσεις» σε βάρος του ΚΚΕ, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ συνέχισε στην ίδια ρότα.

Αναφορικά με την ακρίβεια και τις εξελίξεις στην οικονομία, υπογράμμισε πως οι προτάσεις νόμου και οι τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση του λαού, που απέρριψαν όλα τα άλλα κόμματα, «είναι ενταγμένες σε μια ριζικά διαφορετική κατεύθυνση». Εξήγησε πως η αιτία της ακρίβειας έχει όνομα και λέγεται καπιταλιστική ανάπτυξη, προσθέτοντας πως μια σειρά μέτρα ανακούφισης σχετίζονται με μια συνολικότερη πολιτική που εφαρμόζεται η οποία αφορά την απελευθερωμένη αγορά, το Χρηματιστήριο Ενέργειας, το εμπόριο ρύπων κ.ά.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών. Επισήμανε ότι πρέπει τα πτυχία τους να είναι ενταγμένα στην Ανώτατη Εκπαίδευση και να αναβαθμιστούν ουσιαστικά οι καλλιτεχνικές σχολές.

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα