Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ για την κήρυξη παράνομης της απεργίας των ναυτεργατών

Σε ανακοίνωση για την κήρυξη της απεργίας των ναυτεργατών παράνομης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη δικαστική απόφαση που -κατ’ απαίτηση κυβέρνησης κι εφοπλιστών- κηρύσσει παράνομη την αυριανή απεργία των ναυτεργατών, η οποία εξαγγέλθηκε στο πλαίσιο του πανεργατικού αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης.

Αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους να κηρύσσεται παράνομη μία απεργία που έχει προκηρυχθεί εδώ και 10 μέρες από πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως είναι το αντεργατικό νομοσχέδιο, που τσακίζει τη ζωή και τους όρους δουλειάς των εργαζομένων. Παράλληλα, αποδεικνύει τι “μέλλει γενέσθαι”, αν επικρατήσουν τα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου.

Αν νομίζουν ότι με τέτοιες αποφάσεις μπορούν να κάνουν επίδειξη δύναμης, είναι βαθιά γελασμένοι. Θα φάνε τα μούτρα τους, γιατί η πραγματική δύναμη και το δίκιο είναι με το μέρος των εργαζομένων που, στα λιμάνια και σε όλους τους χώρους δουλειάς, μαζικά θα συμμετάσχουν στην απεργία και αποφασιστικά θα περιφρουρήσουν τον αγώνα τους».

Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία των ναυτεργατών

Προκλητική και απαράδεκτη η δικαστική απόφαση που έβγαλε παράνομη την απεργία των ναυτεργατών, μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι εφοπλιστές.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, απαντούν οι ναυτεργάτες.

Διαμηνύουν ότι την τρομοκρατία και τις εκβιαστικές μεθοδεύσεις κυβέρνησης – εφοπλιστών θα τις ανατρέψουν στην πράξη στους καταπέλτες των πλοίων αύριο στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, στην οποία θα συμμετάσχουν μαζικά.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα

Μοιραστείτε το: