Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φυλλορροούν οι «Σπαρτιάτες»: Έμειναν πλέον με επτά βουλευτές – Σε ρόλο Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ ο Στίγκας για το θέμα Κασιδιάρη

Την επιστολή του πρόεδρου του κόμματος «Σπαρτιάτες» Β. Στίγκα, με την οποία θέτει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τους Ι. Κόντη, Ι. Δημητροκάλη και Χ. Κατσιβαρδά, καθώς και τις επιστολές των, εκλεγέντων με το ίδιο κόμμα, Γ. Μανούσου και Κ. Φλώρου, με τις οποίες γνωστοποιούν στη Βουλή ότι ανεξαρτητοποιούνται, ανέγνωσε, κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής, ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Γεωργαντάς.

Σημειώνεται ότι, μετά από αυτή την εξέλιξη, η κοινοβουλευτική ομάδα «Σπαρτιάτες», που εισήλθε στη Βουλή με 12 βουλευτές, αποτελείται τώρα από 7 βουλευτές, καταλαμβάνοντας πλέον την τελευταία θέση από άποψη κοινοβουλευτικής δύναμης. (ΝΔ 158, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 47, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 32, ΚΚΕ 21, Ελληνική Λύση 12, Νίκη 10, Πλεύση Ελευθερίας 9, ΚΟ Σπαρτιάτες 7, ανεξάρτητοι 5).

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια ώρα που ο Βασίλης Στίγκας κάνει λόγο για «εξωκοινοβουλευτικά κέντρα», «Δον Κορλεόνε» και «Greek Mafia» που υποκινεί τους βουλευτές του -δηλώσεις για τις οποίες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη θα διενεργήσει προκαταρτική έρευνα- εκφράζει την στήριξή του στο πρόσωπο του Ηλία Κασιδιάρη για την υποψηφιότητά του στο Δήμο Αθηναίων.

«Στηρίζω τον Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων, παρ΄ ότι έχουμε ιδεολογικές και πρακτικές διαφορές. Αυτός ο άνθρωπος με στήριξε. Κατά γενική ομολογία εάν δεν με στήριζε, εγώ και οι Σπαρτιάτες δεν θα είχαμε μπει στη Βουλή. Εκλεισε ο κύκλος με τον Κασιδιάρη. Με στήριξε, τον στήριξα», ανέφερε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ακροδεξιού μορφώματος παραδέχτηκε ότι ο αδερφός του Ηλία Κασιδιάρη είναι μετακλητός υπάλληλος σε βουλευτή των «Σπαρτιατών», επισημαίνοντας ότι «τον έχει δει δύο φορές στους διαδρόμους της Βουλής αλλά δεν ξέρει με ποιους έχει σχέση».

«Υπάρχει αυτό το γεγονός, έχει γίνει δημόσια. Δεν μπορώ να το αρνηθώ και να πω κάτι άλλο. Επ’ αυτού δεν γνώριζα κάτι, ούτε με είχαν ενημερώσει για κάτι. Βέβαια ισχύει, αλλά από εκεί και πέρα δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Αυτός που έκανε αυτή την κίνηση, αυτός ξέρει για ποιο λόγο την έκανε», δήλωσε.