Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Δε θα περάσει η συνειδητή προσπάθεια φίμωσης της φωνής των συνδικάτων

Την προ­σπά­θεια απο­σιώ­πη­σης της δρά­σης των Συν­δι­κά­των από την συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία των μέσων μαζι­κής ενη­μέ­ρω­σης, ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο καρ­μα­νιό­λα που φέρ­νει η κυβέρ­νη­ση, καταγ­γέλ­λει το ΠΑΜΕ.

Συγκε­κρι­μέ­να σημειώνει:

«Η κυβέρ­νη­ση έχει φέρει στη δημό­σια δια­βού­λευ­ση ένα νομο­σχέ­διο καρ­μα­νιό­λα. Στό­χο έχει να γιγα­ντώ­σει την ευε­λι­ξία και να εντα­τι­κο­ποι­ή­σει την εργα­σια­κή εκμε­τάλ­λευ­ση των εργα­ζο­μέ­νων. Θεσμο­θε­τεί την πολ­λα­πλή απα­σχό­λη­ση, την κατάρ­γη­ση του πεν­θή­με­ρου, την κατάρ­γη­ση του δια­λείμ­μα­τος στη δου­λειά και νέες μορ­φές συμ­βά­σε­ων ευέ­λι­κτης και μερι­κής απα­σχό­λη­σης, φέρ­νο­ντας νέο χτύ­πη­μα στα εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα κατά παραγ­γε­λία των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων που νόμι­μα πλέ­ον, θα μπο­ρούν να ξεζου­μί­ζουν τους εργα­ζό­με­νους με πλη­θώ­ρα αντερ­γα­τι­κών επιλογών.

Η δρά­ση του ΠΑΜΕ και εκα­το­ντά­δων συν­δι­κά­των εδώ και ένα μήνα είναι μεγά­λη, με παρα­στά­σεις δια­μαρ­τυ­ρί­ας στο Υπ. Εργα­σί­ας, συσκέ­ψεις συν­δι­κά­των, συνε­ντεύ­ξεις τύπου, άρθρα συν­δι­κα­λι­στι­κών στε­λε­χών, ενώ δεκά­δες συν­δι­κά­τα έχουν καταγ­γεί­λει σε ανα­κοι­νώ­σεις τους, με απο­δεί­ξεις, τις αρνη­τι­κές συνέ­πειες που θα έχει η εφαρ­μο­γή του νομο­σχε­δί­ου σε κάθε κλάδο.

Παρ’ όλα αυτά, όλη αυτή δρά­ση έχει μεί­νει στο σκο­τά­δι από την συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία των ηλε­κτρο­νι­κών και έντυ­πων μέσων μαζι­κής ενη­μέ­ρω­σης, από τους τηλε­ο­πτι­κούς σταθ­μούς, που προ­σπα­θούν να πεί­σουν ότι πρό­κει­ται για ένα “φιλερ­γα­τι­κό” νομο­σχέ­διο. Χαρα­κτη­ρι­στι­κό παρά­δειγ­μα η συνέ­ντευ­ξη τύπου του ΠΑΜΕ, την Παρα­σκευή 1 Σεπτέμ­βρη, όπου κόπη­κε από την συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία των εκα­το­ντά­δων αστι­κών ΜΜΕ όλο το τρι­ή­με­ρο αλλά και της κρα­τι­κής ΕΡΤ, δεν πέρα­σε παρά με τη μορ­φή σχο­λί­ου σε μόλις 5 δευτερόλεπτα!

Είναι προ­φα­νές ότι και εντο­λή υπάρ­χει από το Υπ. Εργα­σί­ας να θαφτεί κάθε φωνή που απο­κα­λύ­πτει την αλή­θεια όταν την ίδια στιγ­μή ο ίδιος ο Υπ. Εργα­σί­ας πασχί­ζει κάθε ημέ­ρα σε ένα κεντρι­κό κανά­λι – μόνος του φυσι­κά και χωρίς κανέ­ναν αντί­λο­γο – να πεί­σει ότι αυτό το έκτρω­μα είναι “θετι­κό για τους εργα­ζό­με­νους” αλλά και οι ίδιοι οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι που έχουν στην ιδιο­κτη­σία τους τα ΜΜΕ έχουν πάρει εργο­λα­βία τη στή­ρι­ξη της αντερ­γα­τι­κής πολι­τι­κής. Άλλω­στε για τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους έγι­νε το νομοσχέδιο.

Είναι γελα­σμέ­νοι όμως αν νομί­ζουν ότι θα φιμώ­σουν την φωνή και τη δρά­ση των συν­δι­κά­των. Τελι­κά μόνο το φόβο τους δεί­χνουν. Οι εργα­ζό­με­νοι που ζουν στο πετσί τους τη βάρ­βα­ρη αντερ­γα­τι­κή πολι­τι­κή έχουν μεγά­λη πεί­ρα από την αντί­στα­ση και την κατάρ­γη­ση των αντερ­γα­τι­κών νόμων. Η κλι­μά­κω­ση των εργα­τι­κών αγώ­νων είναι μπρο­στά με την κινη­το­ποί­η­ση των συν­δι­κά­των στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, στις 9 Σεπτέμ­βρη, στις 5.30 μ.μ., στην πλα­τεία της ΧΑΝΘ και τις συσκέ­ψεις των Εργα­τι­κών Κέντρων και των σωμα­τεί­ων σε όλη την Ελλά­δα, στην Αθή­να στις 13 Σεπτέμ­βρη, στις 7 μ.μ., στα Λιπά­σμα­τα της Δραπετσώνας».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο