Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΛαΣυ Ξηρομέρου: ο Δήμαρχος νοσταλγός του έκπτωτου Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ! _Φωτο-Video

Με τίτλο “Νοσταλ­γοί του παρελ­θό­ντος”!
η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Δήμου Ξηρο­μέ­ρου, σε ανα­κοί­νω­σή της αναφέρει

Με το δημο­ψή­φι­σμα της 8ης Δεκέμ­βρη 1974 ο λαός κατα­δί­κα­σε ορι­στι­κά και αμε­τά­κλη­τα την λαο­μί­ση­τη μοναρ­χία, που συν­δέ­θη­κε με τις πιο δρα­μα­τι­κές στιγ­μές του τόπου μας. Το παλά­τι ήταν το άντρο που κατά κανό­να εξυ­φαί­νο­νταν κάθε αντι­λαϊ­κή και αντι­δη­μο­κρα­τι­κή συνω­μο­σία (πρα­ξι­κό­πη­μα 4ης Αυγούστου,21ης Απρι­λί­ου). Το στέμ­μα πετά­χτη­κε  στο σκου­πι­δο­τε­νε­κέ της ιστορίας!

Στις 2 Σεπτέμ­βρη 2023, στην τελε­τή λήξης του αγώ­να ελεύ­θε­ρης κατά­δυ­σης που έλα­βε χώρα στον Μύτι­κα Αιτω­λο­α­καρ­να­νί­ας, ο Δήμαρ­χος Ξηρο­μέ­ρου κ. Ιωάν­νης Τρια­ντα­φυλ­λά­κης προ­σφώ­νη­σε τον προ­σκε­κλη­μέ­νο στην εκδή­λω­ση γιο “Υψη­λό­τα­το πρί­γκη­πα Νικό­λαο” και τη σύζυ­γό του “Υψη­λο­τα­τά­τη” και μάλι­στα υπο­κλί­θη­κε, δίνο­ντας την αίσθη­ση ότι τηρού­σε βασι­λι­κό πρωτόκολλο!!

Ακού­γε­ται καθα­ρά …κυρί­ες αξιό­τι­μες κυρί­ες κύριοι _μπλα-μπλα.. διοι­κη­τά του Λιμε­νι­κού Σώμα­τος ευχα­ρι­στού­με πάρα πολύ για το τερά­στιο brand … “και επι­τρέψ­τε μου να καλέ­σω και τον πρί­γκι­πα Νικό­λαο –υψη­λό­τα­τε πρί­γκι­πα Νικό­λαε, υψη­λο­τά­τη κυρία Μπλάτ­νικ”…

Εδώ εγείρονται δύο ερωτήματα:

1) Ήταν κάτι προ­σχε­δια­σμέ­νο;;  Σε τοπι­κό site ανα­κοι­νώ­θη­κε η άφι­ξη του Νικό­λα­ου ως πρί­γκη­πα. Τίτλος που δεν υφί­στα­ται βάσει Συντάγματος.

2) Ο δήμαρ­χος Ξηρο­μέ­ρου ανα­πο­λεί την μοναρ­χι­κή παλι­νόρ­θω­ση στη χώρα μας, αγνο­ώ­ντας τη βού­λη­ση ενός ολό­κλη­ρου λαού;;  Καθέ­νας μπο­ρεί να βγά­λει τα συμπε­ρά­σμα­τά του!
Η Λαϊ­κή συσπεί­ρω­ση κατα­δι­κά­ζει κάθε ενέρ­γεια και κάθε πρό­σω­πο που επι­χει­ρεί να νεκρα­να­στή­σει το πιο μαύ­ρο και απο­τρό­παιο κομ­μά­τι της ιστο­ρί­ας του τόπου. Τέτοιες ενέρ­γειες είναι ύπου­λες και επικίνδυνες!!
Καλού­με σήμε­ρα κάθε δημο­κρά­τισ­σα και δημο­κρά­τη να κατα­δι­κά­σει απε­ρί­φρα­στα τη συγκε­κρι­μέ­νη ενέρ­γεια του Δημάρχου.

Δεί­τε το ψηφο­δέλ­τιο της ΛαΣυ

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο