Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ουκρανία: Ο υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ υπέβαλε την παραίτησή του στο κοινοβούλιο

Ο Ουκρα­νός υπουρ­γός Άμυ­νας Ολέ­ξιι Ρέζ­νι­κοφ ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι υπέ­βα­λε την παραί­τη­σή του στο κοι­νο­βού­λιο, μία ημέ­ρα αφού ο πρό­ε­δρος Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι ανα­κοί­νω­σε ότι προ­τί­θε­ται να τον αντι­κα­τα­στή­σει, έπει­τα από σει­ρά σκαν­δά­λων στο υπουργείο.

«Υπέ­βα­λα την επι­στο­λή παραί­τη­σής μου στον Ρου­σλάν Στε­φαν­τσούκ, πρό­ε­δρο του ουκρα­νι­κού κοι­νο­βου­λί­ου», έγρα­ψε στο X (πρώ­ην Twitter) ο Ρέζ­νι­κοφ, ο οποί­ος βρί­σκε­ται στο υπουρ­γείο Άμυ­νας από τον Νοέμ­βριο του 2021.

«Ήταν τιμή μου να υπη­ρε­τή­σω τον ουκρα­νι­κό λαό και να εργα­στώ για τον ουκρα­νι­κό στρα­τό τους τελευ­ταί­ους 22 μήνες, την πιο δύσκο­λη περί­ο­δο στη σύγ­χρο­νη ιστο­ρία της Ουκρα­νί­ας», πρόσθεσε.

Στο νυχτε­ρι­νό, βιντε­ο­σκο­πη­μέ­νο διάγ­γελ­μά του προς το έθνος ο Ζελέν­σκι επε­σή­μα­νε χθες Κυρια­κή ότι θα ζητή­σει αυτήν την εβδο­μά­δα από το κοι­νο­βού­λιο της χώρας να απο­πέμ­ψει τον Ρέζ­νι­κοφ και να τον αντι­κα­τα­στή­σει με τον Ρου­στέμ Ουμέ­ροφ, τον επι­κε­φα­λής του ταμεί­ου ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων της χώρας.

Η αντι­κα­τά­στα­ση του υπουρ­γού πρέ­πει να εγκρι­θεί από το κοι­νο­βού­λιο και είναι απί­θα­νο να μην υπο­στη­ρι­χθεί από την πλειο­ψη­φία. Ο Ζελέν­σκι είπε ότι ανα­μέ­νει από το κοι­νο­βού­λιο να εγκρί­νει επί­σης τον διο­ρι­σμό του Ουμέροφ.

Ο 41χρονος πρώ­ην βου­λευ­τής Ρου­στέμ Ουμέ­ροφ είναι Τάτα­ρος από την Κρι­μαία και τέθη­κε επι­κε­φα­λής του Ταμεί­ου Κρα­τι­κής Περιου­σί­ας τον Σεπτέμ­βριο του 2022. Έχει παί­ξει καθο­ρι­στι­κό ρόλο σε ευαί­σθη­τες δια­πραγ­μα­τεύ­σεις εν και­ρώ πολέ­μου, για παρά­δειγ­μα για τη συμ­φω­νία της Μαύ­ρης Θάλασ­σας για την εξα­γω­γή σιτηρών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο