Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισραηλινά drone εκπέμπουν «κραυγές βοήθειας» για να παρασύρουν και να πυροβολήσουν άμαχους!

Τελεί­ως απάν­θρω­πες και ύπου­λες είναι οι μέθο­δοι που χρη­σι­μο­ποιεί το κρά­τος-δολο­φό­νος του Ισρα­ήλ για τη γενο­κτο­νία του Παλαι­στι­νια­κού λαού.

Σύμ­φω­να με έκθε­ση της οργά­νω­σης Euro-Med Human Rights Monitor, ο στρα­τός του Ισρα­ήλ χρη­σι­μο­ποιεί μη επαν­δρω­μέ­να αερο­σκά­φη που εκπέ­μπουν κραυ­γές βοή­θειας από γυναί­κες και μωρά για να παρα­σύ­ρουν και να πυρο­βο­λή­σουν Παλαι­στί­νιους στη Γάζα!

Δημο­σιο­γρά­φος του Al Jazeera μετέ­δω­σε την Τρί­τη ότι κατά τη διάρ­κεια της προη­γού­με­νης νύχτας ο ισραη­λι­νός στρα­τός χρη­σι­μο­ποί­η­σε τα εν λόγω drones στον προ­σφυ­γι­κό καταυ­λι­σμό της Νου­σεϊ­ράτ που σφυ­ρο­κο­πή­θη­κε για ακό­μα μία φορά από αέρα και θάλασ­σα. Σύμ­φω­να με την Euro-Med Human Rights Monitor, η ίδια τακτι­κή επα­να­λή­φθη­κε πριν από περί­που δύο εβδο­μά­δες στον ίδιο προ­σφυ­γι­κό καταυλισμό.

Όταν κάποιοι από τους κατοί­κους βγή­καν να ψάξουν και να βοη­θή­σουν, δέχτη­καν πυρά από ισραη­λι­νά drones. Οι ήχοι που είχαν ακού­σει ήταν στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα ηχο­γρα­φή­σεις που έπαι­ζαν τα ισραη­λι­νά μη επαν­δρω­μέ­να αερο­σκά­φη, με σκο­πό να ανα­γκά­σουν τους κατοί­κους να βγουν στους δρό­μους, όπου θα μπο­ρού­σαν εύκο­λα να γίνουν στό­χος ελεύ­θε­ρων σκο­πευ­τών και όχι μόνο.

Γενοκτονία με «τεχνητή νοημοσύνη»

Την ίδια ώρα, υπάρ­χουν ανα­φο­ρές ότι το Ισρα­ήλ χρη­σι­μο­ποιεί μια σει­ρά από συστή­μα­τα τεχνη­τή νοη­μο­σύ­νης, για την παρα­κο­λού­θη­ση και την στο­χο­ποί­η­ση Παλαιστινίων.

Συστή­μα­τα όπως το «Where’s Daddy?», το «Fire Factory», το «Gospel» και το «Lavender» εντο­πί­ζουν πιθα­νούς υπό­πτους και τους ταξι­νο­μούν ως «στό­χους», ανα­ζη­τώ­ντας ομοιό­τη­τες και μοτί­βα, μετα­ξύ όλων των κατοί­κων της Λωρί­δας της Γάζας, ιδιαί­τε­ρα των ανδρών και μετα­ξύ μελών οργανώσεων.

Το σύστη­μα Lavender για παρά­δειγ­μα, χρη­σι­μο­ποιεί έναν αλγό­ριθ­μο που ανα­ζη­τά μέσα σε μεγά­λα σύνο­λα δεδο­μέ­νων, μοτί­βα που αντι­στοι­χούν στη συμπε­ρι­φο­ρά των παλαι­στι­νί­ων μαχη­τών και στη συνέ­χεια προ­τεί­νει στό­χους με βάση τις πιθανότητες.

Ισραη­λι­νά ΜΜΕ έχουν ανα­φέ­ρει πως παρό­λο που υπάρ­χει σημα­ντι­κό περι­θώ­ριο σφάλ­μα­τος, λόγω της φύσης αυτών των λει­τουρ­γι­κών συστη­μά­των και της αδυ­να­μί­ας τους να παρέ­χουν ακρι­βείς πλη­ρο­φο­ρί­ες, ο ισραη­λι­νός στρα­τός συνή­θως δεν επα­λη­θεύ­ει την ακρί­βεια των πλη­ρο­φο­ριών που παρέ­χο­νται από αυτά τα συστή­μα­τα και αυτό έχει ως απο­τέ­λε­σμα μεγά­λο αριθ­μό απω­λειών αμάχων.

Πηγή: 902.gr — Al Jazeera, Euro-Med HR Monitor

 

Ν. Λαπα­θιώ­της, Οι νικη­μέ­νοι της ζωής – Ποιήματα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο