Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτογραφικό ρεπορτάζ από την έκθεση ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΧΡΩΜΑ+ΣΙΔΕΡΟ 10: ΠΟΛΕΜΟΣ και ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 13 Οκτώβρη η έκθεση «Άνθρωποι – Χρώμα + Σίδερο», στην οποία συμμετέχουν με έργα τους – με κύριο θέμα τον πόλεμο και τη μετανάστευση – 240 καλλιτέχνες (γλύπτες, ζωγράφοι, φωτογράφοι, χαράκτες).

Όπως οι ίδοι λένε «Aντιπαλεύουμε την «αποδοχή» της φρίκης του πολέμου, διακηρύσσουμε την αλληλεγγύη στους λαούς που χύνουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Παίρνουμε θέση και καταδικάζουμε τους άδικους πολέμους, βροντοφωνάζουμε για τους αδικοχαμένους μετανάστες του Αιγαίου, τα χιλιάδες θύματα του πολέμου, καταδικάζουμε τον εθνικισμό – φασισμό.

Πολεμάμε με τα δικά μας όπλα! Την τέχνη…»

Η έκθεση φιλοξενείται στο εγκαταλειμμένο εργοστάσιο υφασμάτων «Καχραμάνογλου» (Κωνσταντινουπόλεως 51, Κερατσίνι), ενώ παράλληλα στο χώρο οργανώνοντα και άλλες ενδιαφέρυσε εκδηλώσεις και συζητήσεις.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 22 Οκτώβρη 2017 και θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 12μ. Έως τις 9μμ

Παρουσιάζουμε (με τον ερασιτεχνικό φωτογραφικό φακό μας) μια επιλογή από όσα είδαμε και μας άρεσαν (Στη φωτό εξωφύλλου τα προσφυγικά της Νίκαιας)

 

peasma2 perasma3 perasma4 perasma5 perasma7 perasma8 perasma9 perasma10 perasma11 perasma12 perasma13 perasma14 perasma15 perasma16 perasma17 perasma19 perasma20 perasma21 perasma22