Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άθλιο σχόλιο της Α. Διαμαντοπούλου: «Η Γερμανία έχει ηθική υποχρέωση να πρωτοστατήσει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας»

Σε μια πλήρως ανιστόρητη και προκλητική ανάρτηση προχώρησε η πρώην υπουργός και μέλος της Κομισιόν Άννα Διαμαντοπούλου, στην προσπάθεια της να φανεί Νατοικότερη του… ΝΑΤΟ!

Με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις δυτικές κυρώσεις έναντι της Ρωσίας, η κ. Διαμαντοπούλου έγραψε το εξής στο λογαριασμό της στο Twitter:

«Η Γερμανία έχει την ηθική υποχρέωση απέναντι στην ιστορία της να πρωτοστατήσει στις πιο βαριές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Πορεύεται σταθερά με σχετική ουδετερότητα, με βάση τα οικονομικά της συμφέροντα.Δεν υπάρχει πιά χώρος για ουδετερότητα».

Αλήθεια, τι είδους «ηθική υποχρέωση απέναντι στην ιστορία της» έχει η Γερμανία για να πρωτοστατήσει σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας; Τι θέλει να πει η Α. Διαμαντοπούλου; Σε τι αναφέρεται;

Εμείς να θυμήσουμε ότι την απελευθέρωση τους από το τέρας του ναζισμού-φασισμού, ο γερμανικός λαός και όλοι οι λαοί της Ευρώπης το χρωστάνε στην Σοβιετική Ένωση.

Η μόνη «ηθική υποχρέωση» τους «απέναντι στην ιστορία» είναι ο σεβασμός και η τιμή στα πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρούς της Σοβιετικής Ένωσης που έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη ενάντια στο φασιστικό τέρας. Τα εκατομμύρια θύματα της σοβιετικής πατρίδας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι οι γονείς και οι παππούδες του σημερινού ρώσικου λαού, ο οποίος βιώνει μια άλλη βαρβαρότητα: Αυτήν της καπιταλιστικής παλινόρθωσης που γέννησε φτώχεια, ανεργία και πολέμους.

Δεν είχαμε αμφιβολία για την προσήλωση της κ. Διαμαντοπούλου στα ιμπεριαλιστικά ιδεώδη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η ιστορία της στην πολιτική είναι γνωστή σε όλους.

Αρκεί να μην προσβάλλει την ιστορία – και τη νοημοσύνη μας – με χυδαίες αναρτήσεις.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων