Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έβρος: Ανεξέλεγκτη για 13η συνεχόμενη ημέρα η πυρκαγιά

Ανεξέλεγκτα συνεχίζει να μαίνεται η καταστροφική πυρκαγιά στον Έβρο. Για 13η συνεχόμενη ημέρα στη περιοχή του Σουφλίου καίνε πύρινα μέτωπα πολλών χιλιομέτρων, τα οποία γιγαντώθηκαν λόγω των ανέμων.

Η σύντομη καταιγίδα που ξέσπασε στα ορεινά, μέσα στη μέρα, δεν ήταν αρκετή για να ανακόψει την φωτιά και να σταματήσει την ανυπολόγιστη καταστροφή.

Ενεργά μέτωπα υπάρχουν από Κοτρωνιά προς Σιδηρό και στο χωριό Γιαννούλη, καθώς και ένα που κατευθύνονταν προς τον μικρό πυρήνα του Δάσους της Δαδιάς.

Μεγάλες προσπάθειες καταβλήθηκαν και σήμερα -κατόπιν εορτής- για την διαμόρφωση αντιπυρικών ζωνών, προκειμένου η φωτιά να μην φτάσει στον μικρό πυρήνα του Δάσους της Δαδιάς, το οποίο έχει υποστεί πρωτοφανή καταστροφή.

Ωστόσο, πρόκειται για δύσβατη περιοχή που δυσκολεύονται να προσεγγίσουν οι εξαντλημένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Οι κάτοικοι των χωριών κάνουν συνεχείς εκκλήσεις για ενίσχυση των πυροσβεστικών μέσων, επίγειων και εναέριων, βλέποντας το μέτωπο της φωτιάς συνεχώς να μεγαλώνει ανεξέλεγκτα.

Αν και στα χωριά έχουν εδώ και μέρες σταλθεί μηνύματα για εκκένωση, αρκετοί κάτοικοι παραμένουν, προσπαθώντας να σώσουν μόνοι τους το βιός τους, καθώς το αστικό κράτος και η κυβέρνηση έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Πηγή: 902.gr

Ονορέ Μπαλζάκ: «Διπλή οικογένεια» (Νουβέλα)