Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συζήτηση στη Βουλή για τις φωτιές: Άσφαιρη κριτική και ρατσιστικά παραληρήματα από τα ακροδεξιά κόμματα

Άσφαι­ρη κρι­τι­κή και ρατσι­στι­κά παρα­λη­ρή­μα­τα περιεί­χαν οι τοπο­θε­τή­σεις των αρχη­γών των ακρο­δε­ξιών κομ­μά­των, στην προ ημε­ρη­σί­ας δια­τά­ξε­ως συζή­τη­ση στη Βου­λή, για τις κατα­στρο­φι­κές πυρκαγιές.

Ο πρό­ε­δρος του φασι­στι­κού μορ­φώ­μα­τος «Σπαρ­τιά­τες», Β. Στί­γκας, σε ένα αισχρό ρατσι­στι­κό παρα­λή­ρη­μα υπο­νό­η­σε ότι για τις πυρ­κα­γιές ευθύ­νο­νται «οι αλλο­δα­ποί που κρύ­φτη­καν μέσα στο δάσος» και οι «λαθρο­δια­κι­νη­τές» και ζήτη­σε μέτρα να μην μπαί­νουν οι «λαθρο­με­τα­νά­στες» στα δάση.

Σε παρό­μοιο μήκος κύμα­τος ο πρό­ε­δρος της «Ελλη­νι­κής Λύσης» Κ. Βελό­που­λος έσπευ­σε να «ξεπλύ­νει» τους φασί­στες «σερί­φη­δες» του Έβρου που στοί­βα­ζαν κατα­τρεγ­μέ­νους ανθρώ­πους σε τρέι­λερ, λέγο­ντας ότι οι πολί­τες μπο­ρούν να επι­βά­λουν το νόμο και την τάξη. Επα­νέ­λα­βε ότι οι πυρ­κα­γιές ξέσπα­σαν σε «περά­σμα­τα λαθρο­δια­κι­νη­τών» αφή­νο­ντας υπο­νο­ού­με­να για το πώς ξεκί­νη­σαν. Όσον αφο­ρά στην κυβέρ­νη­ση κατη­γό­ρη­σε προ­σω­πι­κά τον πρω­θυ­πουρ­γό ότι «παί­ζει με τη νοη­μο­σύ­νη μας», ότι «δεν ανέ­λα­βε την προ­σω­πι­κή του ευθύ­νη» και ότι δεν ζήτη­σε βοή­θεια από την Ρωσία στην κατάσβεση.

Από τη ρατσι­στι­κή χορω­δία δεν έλει­ψε ο επι­κε­φα­λής του σκο­τα­δι­στι­κού κόμα­τος «Νίκη», Δ. Νατσιός, που είπε ότι «αν φυλάσ­σο­νταν τα σύνο­ρα θα είχαν απο­τρα­πεί αυτά». Κατά τ’ άλλα κου­βέ­ντα για τα κενά και την έλλει­ψη αντι­πυ­ρι­κής προ­στα­σί­ας αλλά επι­σή­μα­νε τις «έρη­μες συνει­δή­σεις» που «φέρ­νουν έρη­μες εκτά­σεις» και την «έλλει­ψη πνευ­μα­τι­κού οξυγόνου»…

Τέλος, η επι­κε­φα­λής της «Πλεύ­σης Ελευ­θε­ρί­ας», Ζ. Κων­στα­ντο­πού­λου, έκα­νε λόγο για ένα «εγκα­τε­στη­μέ­νο σύστη­μα που προ­ά­γει αυτούς που ευθύ­νο­νται» για πυρ­κα­γιές και κατα­στρο­φές, όπως το Μάτι και η Εύβοια.

Πηγή: 902.gr

 

Ονο­ρέ Μπαλ­ζάκ: «Διπλή οικο­γέ­νεια» (Νου­βέ­λα)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο