Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έβρος: Ανεξέλεγκτη για 13η συνεχόμενη ημέρα η πυρκαγιά

Ανε­ξέ­λεγ­κτα συνε­χί­ζει να μαί­νε­ται η κατα­στρο­φι­κή πυρ­κα­γιά στον Έβρο. Για 13η συνε­χό­με­νη ημέ­ρα στη περιο­χή του Σου­φλί­ου καί­νε πύρι­να μέτω­πα πολ­λών χιλιο­μέ­τρων, τα οποία γιγα­ντώ­θη­καν λόγω των ανέμων.

Η σύντο­μη καται­γί­δα που ξέσπα­σε στα ορει­νά, μέσα στη μέρα, δεν ήταν αρκε­τή για να ανα­κό­ψει την φωτιά και να στα­μα­τή­σει την ανυ­πο­λό­γι­στη καταστροφή.

Ενερ­γά μέτω­πα υπάρ­χουν από Κοτρω­νιά προς Σιδη­ρό και στο χωριό Γιαν­νού­λη, καθώς και ένα που κατευ­θύ­νο­νταν προς τον μικρό πυρή­να του Δάσους της Δαδιάς.

Μεγά­λες προ­σπά­θειες κατα­βλή­θη­καν και σήμε­ρα ‑κατό­πιν εορ­τής- για την δια­μόρ­φω­ση αντι­πυ­ρι­κών ζωνών, προ­κει­μέ­νου η φωτιά να μην φτά­σει στον μικρό πυρή­να του Δάσους της Δαδιάς, το οποίο έχει υπο­στεί πρω­το­φα­νή καταστροφή.

Ωστό­σο, πρό­κει­ται για δύσβα­τη περιο­χή που δυσκο­λεύ­ο­νται να προ­σεγ­γί­σουν οι εξα­ντλη­μέ­νες δυνά­μεις της Πυρο­σβε­στι­κής. Οι κάτοι­κοι των χωριών κάνουν συνε­χείς εκκλή­σεις για ενί­σχυ­ση των πυρο­σβε­στι­κών μέσων, επί­γειων και ενα­έ­ριων, βλέ­πο­ντας το μέτω­πο της φωτιάς συνε­χώς να μεγα­λώ­νει ανεξέλεγκτα.

Αν και στα χωριά έχουν εδώ και μέρες σταλ­θεί μηνύ­μα­τα για εκκέ­νω­ση, αρκε­τοί κάτοι­κοι παρα­μέ­νουν, προ­σπα­θώ­ντας να σώσουν μόνοι τους το βιός τους, καθώς το αστι­κό κρά­τος και η κυβέρ­νη­ση έχουν απο­τύ­χει ολο­κλη­ρω­τι­κά να θέσουν υπό έλεγ­χο το πύρι­νο μέτωπο.

Πηγή: 902.gr

Ονο­ρέ Μπαλ­ζάκ: «Διπλή οικο­γέ­νεια» (Νου­βέ­λα)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο