Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποφυλακίζεται ο φασίστας Μιχαλολιάκος

Απο­φυ­λα­κί­ζε­ται ο Νίκος Μιχα­λο­λιά­κος αφού έγι­νε δεκτή η αίτη­σή του για υφ’ όρων από­λυ­ση. Το συμ­βού­λιο Πλημ­με­λειο­δι­κών Λαμί­ας έδει­ξε την έξο­δο από τη φυλα­κή στον κατα­δι­κα­σμέ­νο αρχη­γό των ναζί της Χρυ­σής Αυγής επι­βάλ­λο­ντας τους όρους της απα­γό­ρευ­σης εξό­δου από την Αττι­κή, της παρα­μο­νής σε συγκε­κρι­μέ­νο μέρος και της συνά­ντη­σης με συγκα­τη­γο­ρου­μέ­νούς του και άλλους.

Σημειώ­νε­ται, ότι η εισή­γη­ση του εισαγ­γε­λέα υπήρ­ξε αρνη­τι­κή, καθώς αν και πλη­ροί της τυπι­κές προ­ϋ­πο­θέ­σεις, δεν πλη­ροί τις ουσια­στι­κές καθώς δεν υπάρ­χει μετα­μέ­λεια και ηθι­κή βελ­τί­ω­ση του αιτού­ντος. Αντί­θε­τα το Δικα­στι­κό Συμ­βού­λιο που εξέ­τα­σε την αίτη­ση επι­ση­μαί­νει στο βού­λευ­μα του, ότι τυχόν αμφι­βο­λί­ες που μπο­ρεί να συντρέ­χουν στο πρό­σω­πο του αιτού­ντος για τις ουσια­στι­κές προ­ϋ­πο­θέ­σεις, θα πρέ­πει να λει­τουρ­γούν υπέρ του.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι ο φασί­στας Μιχα­λο­λιά­κος κατα­δι­κά­στη­κε ως επι­κε­φα­λής της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή. Η συγκε­κρι­μέ­νη από­φα­ση ανοί­γει τις πόρ­τες της φυλα­κής και για τους άλλους εγκλη­μα­τί­ες ναζί ηγε­τι­κά στε­λέ­χη της Χρυ­σής Αυγής.

Η απο­φυ­λά­κι­ση του επι­βε­βαιώ­νει για ακό­μη μια φορά πως μόνο ο οργα­νω­μέ­νος λαός και το κίνη­μα του μπο­ρούν να τσα­κί­σουν το φασι­στι­κό τέρας, που απο­τε­λεί σάρ­κα από την σάρ­κα του συστή­μα­τος, με παρα­κλά­δια και «άκρες» στον κρα­τι­κό μηχανισμό.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο