Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έγκλημα στα Τέμπη: Διώξεις για το μπάζωμα σε πρώην περιφερειάρχη και υπηρεσιακούς παράγοντες

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος άσκησε χτες εναντίον του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και τριών στελεχών της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας που διερευνά το έγκλημα στα Τέμπη, τη μετωπική σύγκρουση των τρένων με 57 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Οι διώξεις είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορούν ενέργειες που έκαναν οι τέσσερις υπηρεσιακοί παράγοντες σε σχέση με το μπάζωμα στην περιοχή της σύγκρουσης. Για παράβαση καθήκοντος έχει διωχθεί νωρίτερα ο Κ. Αγοραστός, που αφορά τη μη ενημέρωση των δικαστικών αρχών για τους σχετικούς χειρισμούς.

Τη Δευτέρα συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη προσέφυγαν με υπόμνημα προς τις δικαστικές αρχές, με ερωτήματα όπως ποιος εισαγγελέας έδωσε εντολή και επόπτευε την επιχείρηση μεταφοράς των υλικών από τον τόπο του εγκλήματος αλλοιώνοντας τις συνθήκες του εγκλήματος, τι εντολές έλαβαν οι επικεφαλής του τριχοτομημένου ΟΣΕ από την πολιτική ηγεσία και αν υπήρξε αδήλωτη μεταφορά χημικών ουσιών που παίξανε ρόλο στην έκρηξη και στην πυρκαγιά. Επίσης, ποια ήταν η εμπλοκή της πολιτικής ηγεσίας και των αρμόδιων υπηρεσιών στην επιχείρηση ξεμπαζώματος και μπαζώματος και αν κρατήθηκαν πρακτικά για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της επιχείρησης, διότι για τρεις μέρες μεταφέρονταν υλικά στη θέση Κουλούρι και στη θέση Πηγάδια Λάρισας.

Εξάλλου, την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα του Χρήστου Τριαντόπουλου, υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ τη χρονική στιγμή της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, καθώς και του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστού, ζητούν συγγενείς θυμάτων, μέσω των συνηγόρων τους, σχετικά με το μπάζωμα στον τόπο του εγκλήματος.

Πηγή: 902.gr