Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έγκλημα στα Τέμπη: «Ταυτοποιήθηκε ανθρώπινο οστό» θύματος σε ιδιωτικό οικόπεδο

Σοκαριστικά ευρήματα στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και αναπάντητα ερωτήματα από τα νέα δεδομένα που βλέπουν τον φως της δημοσιότητας για το έγκλημα στα Τέμπη και την επιχείρηση «μπαζώματος της αλήθειας» που στήθηκε αμέσως μετά τη σιδηροδρομική σύγκρουση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», από την ανάλυση στα χώματα οικοπέδου στα Πηγάδια Ευαγγελισμού του δήμου Τεμπών, προσδιορίστηκε γενετικός τύπος που ταυτίστηκε με το DNA ηλικιωμένου επιβάτη – θύματος της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας. Το εύρημα καταγράφεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην έκθεση της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., που διαβιβάστηκε στον εφέτη ανακριτή Σωτ. Μπακαΐμη.

Μετά τον εντοπισμό συντριμμιών και ανθρώπινων οστών, καταρρίπτεται ο αρχικός ισχυρισμός των Αρχών πως τα χώματα που μεταφέρθηκαν στο ιδιωτικό οικόπεδο δεν προήλθαν από τον τόπο του εγκλήματος. Σημειώνεται πως τα χώματα άρχισαν να μεταφέρονται με φορτηγά από το μεσημέρι της επομένης της τραγωδίας, δηλαδή 1-2 Μαρτίου 2023.

Υπενθυμίζεται πως μόλις μια μέρα προτού κλείσει το κοινοβούλιο για τις Ευρωεκλογές, την Πέμπτη, διαβιβάστηκε στη Βουλή η ποινική δικογραφία για τις εργασίες που έγιναν στον τόπο της τραγωδίας, με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν στοιχεία, όπως καταγγέλλουν συγγενείς των θυμάτων. Τον προηγούμενη μήνα, συγγενείς των θυμάτων είχαν κοινοποιήσει στα social media την είδηση εντοπισμού «ανθρώπινου υλικού» σε οικόπεδο.

Πηγή: efsyn.gr

Να ακουστεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ